Carolina Hurricanesissa sentteriksi asettuneen nuorten maailmanmestari Sebastian Ahon alkukausi NHL:ssä on ollut maaginen. Kauden 20 kamppailussa tehot 6+17=23 saalistanut suomalainen on kerännyt tehotilastoon upean lukeman +8.

Tuo on kova numero siihen nähden, että Aho pelaa joukkueessaan isoimpia minuutteja – eli samalla vastustajien ykköstähtiä vastaan.

Suomen mestaruuden Kärpille aikoinaan sinetöinyt tähti on ollut tällä kaudella taalajäillä ehkä kovemmassa iskussa kuin koskaan. Ahon pitäisi silti edelleen kehittyä, vaikka niin tuloksenteko kuin kokonaisvaltainen pelaaminenkin ovat olleet hanskassa upeasti.

– Uskon, että Sebastian pystyy nousemaan vielä aivan uudelle tasolle, sillä hänen kiekottomassa pelissään on vielä parantamisen varaa, Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour toppuutteli.

Luotsi toisaalta antoi uskomattoman näkemyksen Ahon mahdollisuuksista NHL:ssä.

– Hän saattaa hyvinkin olla yksi niistä kavereista, jotka takovat vielä 120 pistettä kaudessa. Tarvitsemme kuitenkin tähän joukkueeseen hyvän kahden suunnan pelaajan, ja sitä puolta hän vielä opettelee, kanadalainen latasi.

Ahon yhden kauden piste-ennätys taalajäillä on 65 pinnaa.

Lähde: nhl.com/fi