Toronto Maple Leafsin riveissä läpimurtokauttaan NHL:ssä pelaava Kasperi Kapanen vieraili viime yön NHL-kierroksella ensimmäistä kertaa 16 vuoteen Carolina Hurricanesin kotihalli PNC Arenalla.

Toisen polven kiekkoilijan isä Sami Kapanen edusti Hurricanesia 1997-2003 ja Kasperi oli tuolloin tuttu näky areenan käytävillä.

Hurricanesin nykyinen päävalmentaja, isä-Kapasen joukkuetoverina pelannut Rod Brind’Amour muistaa hyvin Kasperin pikkupoikana.

– Kyllä, hän ravaili täällä ympäriinsä. Tuohon aikaan hallilla oli paljon pikkulapsia ja se sai tuntemaan itsensä vanhaksi, Brind’Amour muistelee Sportsnetille.

Hurricanes-luotsin mukaan pojasta polvi on parantunut, mutta on yksi asia, jossa isä on ainakin vielä toistaiseksi poikaansa parempi, nimittäin luistelussa.

Kasperi tunnetaan toki melkoisena viilettäjänä kaukalossa, mutta Sami voitti aikanaan nopeusluistelukisan NHL:n All Star-ottelussa ja Brind’Amourin mukaan häntä voittanutta ei tuolloin ollut koko liigassa.

– Olemme jutelleet asiasta isän kanssa. Hän olisi varmaankin voittanut kaukalon ympäriluistelussa, minä taas suorassa luistelussa maalilta maalille, Kasperi toteaa.