New York Islandersin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula on yltynyt viime kierroksilla varsin komeaan vireeseen.

Viikonloppuna upean soolomaalin Carolina Hurricanesin verkkoon tehtaillut ja myös viime yönä maalinteossa Washington Capitalsia vastaan onnistunut 34-vuotias on ollut alkukauden positiivisia yllätyksiä.

Nuorten suomalaistähtien varastaessa otsikot konkari on kuitenkin saanut olla suurimmaksi osaksi rauhassa median positiiviselta huomiolta. Kuraa milloin mistäkin corsi-tilastoista sen sijaan on satanut suomalaisen niskaan.

Kolmen ottelun pisteputkeen (2+2) äitynyt Filppula on kaikessa hiljaisuudessa takonut alempien kenttien roolissaan 23 otteluun mukavat tehot 7+9=16, mikä nykyvireen jatkuessa enteilisi miehelle jopa pitkälti yli 50 tehopisteen kautta. Tämä olisi kova suoritus 15 minuutin peliajalla duunariketjussa vääntävälle suomalaisveteraanille.

Islandersiin pahimmalla mahdollisella hetkellä

Filppulan saapuminen täksi kaudeksi New Yorkiin ei olisi voinut osua Isles-fanien kannalta huonompaan saumaan. Miehen sopimus julkistettiin vain päivä sen jälkeen, kun megatähti John Tavares oli jättänyt joukkueen ja siirtynyt Torontoon.

Maansa myyneille faneille oli enemmän kuin vaikea paikka nähdä valovoimaisen supertähden lähdön jälkeen positiivisia puolia kohti uransa auringonlaskua ratsastavan, perusduunarina tunnetun suomalaisen palkkaamisessa.

12-9-2-rekordilla kautensa aloittanut Islanders taistelee kuitenkin Tavaresin lähdöstä huolimatta tällä kaudella tosissaan pudotuspelipaikasta, eikä vähiten Filppulan ansiosta.