NHL:n pistepörssiä dominoiva Colorado Avalanchen Mikko Rantanen venytti pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi yön NHL-kierroksella.

6-3-voitossa Pittsburgh Penguinsia vastaan tehot 0+2 nakutelleen TPS-kasvatin suorituksen arvoa nostaa se tosiasia, että mies on onnistunut jokaisessa kuudessa ottelussa pisteidenteossa vähintään kahdesti!

Kaksi viikkoa sitten edellisen kerran ilman pistemerkintää jäänyt suomalainen on iskenyt hurjan pisteputkensa aikana tehot 3+10. Colorado on myös voittanut kaikki kuusi ottelua, joissa 22-vuotias NHL:n pistepörssin kärkimies on yltänyt pisteille.

Myös Rantasen keskushyökkääjänä pelaava Nathan MacKinnon on ollut viimeisissä otteluissa hurjalla pelipäällä. Tehot 1+3 Pittsburghia vastaan nakutellut kanukki on tehtaillut kuuteen peliin vielä Rantastakin käsittämättömämmät tehot 6+9!

Ylivoimaisesti pistepörssiä johtava kaksikko onkin repinyt selvän eron takana tuleviin. 10+32=42 tehot tauluun latonut Rantanen johtaa edelleen pistepörssiä. 18 maalia ja 23 syöttöä mättänyt MacKinnon tosin on noussut jo pisteen päähän suomalaisesta. Pistepörssin kolmospaikkaa pitävä Toronto Maple Leafsin Mitch Marner (6+30) on jäänyt jo kuuden pisteen päähän kanadalaisesta.

Myöskään alla näkyvä tilasto ei jätä ketään kylmäksi! Vain kaksi tutkaparia NHL:n historiassa on yltänyt pidempään pisteputkeen, joissa molemmat ovat onnistuneet tekemään jokaisessa ottelussa vähintään kaksi tehopistettä. Joukossa pari aika pätevää pelimiestä takavuosilta:

NHL Public Relations

@PR_NHL
Teammates with simultaneous multi-point streaks of 6+ GP, since 1988-89:

Gretzky and Nicholls (9 GP in 1988-89)
Lemieux and Stevens (8 GP in 1992-93)
@Mackinnon9 and Rantanen (6 GP in 2018-19)
LaFontaine and Mogilny (6 GP in 1992-93)
Hull and Oates (6 GP in 1990-91)
#NHLStats