Dallas Stars on kärsinyt alkukaudesta useista pahoista loukkaantumisista puolustusosastollaan.

Ykkösmies John Klingberg loukkasi kätensä kolme viikkoa sitten, minkä lisäksi luotettavana peruspakkina luutiva Marc Methot on pelannut tällä kaudella vasta yhdeksän ottelua. Myös Connor Carrick on ollut sivussa kuukauden päivät, minkä lisäksi Stephen Johns on ollut aivotärähdysoireiden vuoksi sivussa koko kauden.

Usean tärkeän puolustajan puuttuminen onkin avannut lisäroolia Starsin suomalaispuolustajille. Kolmikosta Esa Lindell, Miro Heiskanen, Julius Honka kaksi ensiksi mainittua ovatkin nousseet joukkueen takalinjoilla johtavaan rooliin. Sen sijaan Hongan peliaika on loukkaantumisista huolimatta pakkikaluston pienimpiä.

Varsinkin Lindell on ottanut Klingbergin poissaollessa Starsin ykköspuolustajan viitan kannettavakseen vakuuttavalla tavalla. Lähes 25 minuuttia illassa urakoiva Lindell on iskenyt 27 otteluun tehot 3+7, joten viime kauden piste-ennätys 7+20 saattaakin olla tällä kaudella paperia 24-vuotiaan käsittelyssä.

Lindell on saanut upeasti tulitukea tämän vuoden varaustilaisuuden 3. varaus Heiskaselta, jonka potentiaali liigan supertähtien joukkoon on jo tässä vaiheessa uraa täysin kiistaton! Nuorukainen on pelannut jo tulokaskaudellaan keskimäärin 23 minuuttia ottelussa.

27 otteluun tehot 4+8 iskenyt 19-vuotias esittää jäällä temppuja, joihin vain harvat puolustajat kykenevät. Suomalainen superlupaus onkin koko organisaation ehdoton kruunun jalokivi ja tulevaisuuden ykköspuolustaja.

Onko seura menettänyt toivonsa Hongan suhteen?

Lindellin ja Heiskasen sijaan Julius Hongan tilanne joukkueessa alkaa vaikuttaa viimeistään nyt huolestuttavalta. 23-vuotiaana miehen pitäisi pikku hiljaa ottaa lopullinen askel kärkirooleihin – jos sellaista ylipäänsä on otettavana.

Alkukaudesta 19 ottelussa vain kolme syöttöpistettä merkkauttanut Honka pelaa keskimäärin 13 minuuttia illassa, joten itseluottamuksensa kanssa painiskelevan jyväskyläläisen vastuu varsinkin loukkaantumissumaan suhteutettuna on todella minimaalinen.

Honka onkin tällä hetkellä vahvasti ehdolla seuraavaksi suomalaisnimeksi siirtolistalla.