HELSINKI. Jokereissa kaksi peliä pelannut Kristian Vesalainen on aloittanut loppusyksystä uuden sivun urallaan.

Nuori kiekkotaituri teki kiekkofaneja yllättäneen ratkaisun, kun NHL-lupaus jätti Winnipeg Jetsin organisaation ja saapui loppukaudeksi lainalle Jokereihin.

Taustalla oli selkeä syy. Vesalainen halusi pelata mieluummin KHL:ssä kuin farmisarja AHL:ssä. Nuorukainen kertoo suoraan ratkaisun olleen selkeä. Kiekkofanien ihmettelyt on helppo kuitata.

– Vastaus on helppo. Jos vertaa AHL:ää ja KHL:ää, tämä on paljon laadukkaampi sarja. Täällä pääsee pelaamaan paljon ja treenaamaan laadukkaasti. En näe syitä, miksi tämä ei toimisi, Vesalainen summaa medialle Helsingissä.

Jetsin organisaatiossa halu lähteä takaisin Suomeen otettiin hyvin vastaan. Vesalainen kertoo, että hänet on evästetty hyvin Kanadan puolelta.

– He suhtautuivat tähän hyvin. Meillä ei ollut mitään kinaa. Sieltä tuli neuvoja, miten treenata ja mihin asioihin kiinnittää huomiota pelissä. Pieniä juttuja, hyökkääjä virnistää.

LUE MYÖS: Kristian Vesalainen hurmaa heti Jokereissa – ”Kaikki supertähden ominaisuudet”

Pirteä alku lupaa hyvää

Vesalaisen alku Jokereissa on ollut lupaava. Nuorukainen avasi maalitilinsä heti avauspelissään. Sen ohella hän on pystynyt jo avauspeleissä tuomaan vahvuuksiaan helsinkiläisten peliin – kiekollista oveluutta ja röyhkeyttä.

– Olen päässyt hyvin jengiin sisään. Meillä on hyvä henki – sen myötä ryhmään on ollut helppo liittyä. Kaukalossa on vielä vähän parannettavaa. Pitää olla vielä tehokkaampi, Vesalainen pohtii.

19-vuotias nuorukainen ehti debytoida tänä syksynä jo NHL:ssä. Ensimmäinen peli Jetsin matkassa antaa energiaa myös KHL:n puolella. Vesalainen painottaa tietävänsä, missä hänen pitää vielä parantaa.

– Sen näki Winnipegin matkassa, että taso on todella kova. Jokainen jätkä on ansainnut paikkansa siellä. Sinne pääsy vaatii todella paljon treenaamista ja hommia. Mutta se on mieluisa haasta. Oli makeaa päästä jo kokemaan syksyllä NHL-tunnelmaa.

Mitä Vesalainen haluaa kehittää pelissään Jokereissa? Nuorukainen suhtautuu tulevaan analyyttisesti.

– Kiekollinen peli. Siinä pystyy parantamaan, samoin luistelua ja fysiikkaa. Siinä on ne tärkeimmät asiat, Jokerit-vahvistus pohtii.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo