HELSINKI. Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas seuraa tarkkaan suomalaisten NHL-lupausten tekemisiä Pohjois-Amerikassa.

Käskijä nimesi Suomen ensimmäisen MM-leiriryhmän tuleviin vuodenvaihteen kisoihin. Leiriryhmästä puuttuu vielä kolme pelaajaa – sen ohella valmennus odottaa rauhassa NHL-nimien valintoja.

Ahokas kertoo vierailleensa tuoreeltaan Pohjois-Amerikassa. NHL-vahvistusten ohella myös Jokereihin saapuneen Kristian Vesalaisen tilanne MM-kisojen suhteen on vielä auki.

– Olin viikon Pohjois-Amerikassa. Me ilmoitamme, kun on asiaa tämän suhteen. NHL-pelaajat ovat seuroissaan sopimuksen alla, sen takia siitä puhuminen tässä vaiheessa vielä mahdotonta, Ahokas summaa.

Nuorten Leijonien tilanne on monella tapaa poikkeuksellinen. NHL:ssä on kiekkoillut tällä hetkellä harvinaisen paljon nuoria suomalaisia. Vesalaisen lisäksi Eeli Tolvanen, Henri Jokiharju, Miro Heiskanen, Urho Vaakanainen ja Jesperi Kotkaniemi voisivat pelata kaikki MM-kisoissa. Tilanne maistuu valmentajalle.

– Kyllä me jotain tehdään suomalaisessa kiekossa oikein – eihän tällaista tilannetta ole ollut ikinä! Kuusi alle 20-vuotiasta pelaajaa on pelannut jo tällä kaudella NHL-pelejä. Hienoa nähdä, kuinka nuoret pelaajat menevät eteenpäin ja suomalainen kiekko kehittyy, Ahokas tunnelmoi.

LUE MYÖS: Miten Nuoret Leijonat valmistautuu MM-kisoihin? otteluohjelma, potentiaaliset pelaajat ja kaikki uutiset löytyvät ERIKOISSIVULTAMME!

Kova nippu kasassa

Jo nyt Nuorten Leijonien joukkue näyttää todella kilpailukykyiseltä. Joukkueen runko koostuu pitkälti Liigassa isossa roolissa pelaavista nimistä. Muun muassa Rasmus Kupari, Kaapo Kakko ja Anton Lundell saapuvat joukkueeseen allaan upea syksy.

– Meillä on erittäin energinen ja motivoitunut ryhmä. Meillä on erilaisia persoonia – tämän joukkueen vahvuus tulee olemaan tiiviys ja yhtenäisyys. Pelaajat tuntevat hyvin toisensa, Ahokas pohtii.

Valmentaja odottaa innolla leiriä. MM-kisoihin valittava joukkue lyödään lukkoon 23.12.

– Odotetaan rauhassa. Tilanteet muuttuvat päivittäin. Turha spekuloida, kun kisojen alkuun on kolme viikkoa. Kaikki on vielä auki, mutta keskusteluita on käyty, Ahokas kiteyttää.

LUE MYÖS: Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä julkistettiin – joukkueessa huikea määrä hyökkäyspään taitoa!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo