Hetkinen? Mikko Rantanen murskaavassa iskussa – suomalainen keikkuu eräässä tilastossa ykkösenä ja kakkosena

© Kuva: Getty Images

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!

Kuten NHL:n syksy on näyttänyt, on kausi ollut toistaiseksi nuorten maailmanmestari Mikko Rantasen ilotulitusta. Voit virkistää muistia lukemalla huimista tilastofaktoista lisää esimerkiksi täältä ja täältä.

Nyt upeiden eri meriittien jatkoksi eräästä hienosta knoppitiedosta viesti NHL:n suomenkielinen sivusto.

Avsin ykkösketjussa pelaavat Rantanen ja Nathan MacKinnon ovat nimittäin olleet järjestämässä peräti 36 maalia kuluvana syksynä. Tämä on selvästi paras lukema sellaisessa tilastossa, johon on laskettu ne maalit, joissa vähintään kaksi saman ketjun pelaajaa on yltänyt pisteille.

Kaikki kunnia Rantasen kanssa samassa ketjussa viilettäville kanadalaiselle ja Ruotsin Gabriel Landeskogille, mutta nuorten maailmanmestarin ylivoimasta kertoo jotain se fakta, että kakkossijalla vastaavassa tilastossa on Landeskog-Rantanen 23 maalilla.

Tilastokolmoseksi yltää 22 maalilla, ja tuon määrän ovat netonneet toistaiseksi kaksi paria.

Koska mainitun tilaston kaksi kärkisijaa ovat ainakin toistaiseksi Rantasen johdolla Colorado-pelaajien hallussa, voivat kaksikot tehdä historiaa.

Yhden ketjun pelaajat ovat viimeeksi vieneet kaksi ensimmäistä sijaa parisenkymmentä vuotta sitten kaudella 1997-98. Silloin Pittsburgh Penguinsin Ron Francis ja Jaromir Jagr värkkäsivät yhdessä 64 maalia sekä Jagr ja Stu Barnes 38 osumaa.

Huhtikuun ajan talletus tuplana + 25€ riskitön veto!