Kasperi Kapasen vahva vire on huomattu myös Toronto Maple Leafsin valmennuksessa.

Suomalainen siirrettiin hetkeksi NHL-seuran kolmosketjuun ruotsalaistähti William Nylanderin edestä. Tutun huippunimen paluu oli alkuun takaisku suomalaiselle – moni epäili juuri Kapasen kärsivän Nylanderin hypystä Torontoon.

Ruotsalaisen paluun takana oli koko syksyn kestänyt sopimusriita. Nylander ja Maple Leafs kiistelivat joulukuun alkuun asti uuden sopimuksen ehdoista. Lopulta osapuolet pääsivät sopuun ja Nylander hyppäsi tutun joukkueen matkaan.

Sen myötä Kapanen joutui hetkellisesti pois kärkiketjusta Auston Matthewsin rinnalta. Komennus kolmosketjussa jäi lyhyeksi – tulikuuma suomalainen siirettiin jo kesken perjantaiyön Detroit Red Wings -pelin takaisin kärkiketjuun. Samalla Nylander tiputettiin pelin ratkaisuhetkillä pienempään rooliin.

Kesken pelin tehdyt muutokset toimivat. Nyt NHL-joukkuetta läheltä seuraava toimittaja Paul Hendrick kertoo, että suomalainen ollaan istuttamassa takaisin alkuperäiseen ketjuunsa. Yhteispeli Matthewsin kanssa toimii niin hyvin, että Nylander on aloittamassa sunnuntaiyön pelin komosketjussa.

Kapasen ja Matthewsin yheispelistä kertovat paljon myös suomalaisen syksyn upeat tilastot. Nuorukainen on iskenyt nyt 29 peliin tehot 11+10=21.

Toronto jatkaa pelejään vierasjäillä. Sen myötä lopulliset ketjuviritelmät nähdään varmuudella noin klo 02.00, kun Maple Leafs kohtaa Boston Bruinsin.

Paul Hendrick

@HennyTweets
Optional skate today with Nylander and Brown alongside Holl, Gauthier and Marincin. The latter 3 will not play tonight. Willy likely skates with Kadri and Johnsson to begin the game. Kapanen back on Matthews’ line. Andersen starts. #Leafsforever

Dave McCarthy

@DaveAMcCarthy
I’m not in Boston man!