Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov on tullut tutuksi rautaisesta työmoraalistaan, eikä sentteri jätä koskaan puolustusvelvotteitaan puolitiehen.

Jatkuvasti vastustajien ykköskenttiä vastaan raatava ja siinä samassa pisteen per peli tahdilla itsekin tehoja nakutteleva 23-vuotias pelaa keskimäärin päälle 23 minuuttia illassa, mikä on jo itsessään valtava osoitus miehen tärkeydestä joukkueelleen.

Barkovin tärkeyttä floridalaisjoukkueelle korostaa entisestään miehen käsittämätön kyky pelata tilanteet puhtaasti – suomalaisella kun ei ole runkosarjan 28 ensimmäiseen otteluun kertynyt ainuttakaan jäähyminuuttia!

Tilasto on suorastaan uskomaton ottaen huomioon sekä miehen peliajan että tunnollisuuden puolustussuuntaan liigan parhaita kentällisiä vastaan pelatessa!

Suomalainen on ottanut koko NHL-urallaan 60 jäällä viettämäänsä minuuttia kohti vain 0,8 jäähyminuuttia, mikä on koko NHL:n paras noteeraus 11 vuoden otannalla katsottuna!

NHL:n historia tuntee seitsemän pelaajaa, jotka ovat onnistuneet pelaamaan kokonaisen runkosarjan ilman ainuttakaan jäähymerkintää. Huippuvauhtisessa nyky-NHL:ssä jäähytön kausi on käytännössä katsoen lähes täysi mahdottomuus, mikä nostaa Barkovin suorituksen arvoa entisestään!