Näkökulma: NHL-valmentajalta tärkeä ele Jesse Puljujärvelle – tätä ei olla Edmontonissa liikaa nähty

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Edmonton Oilersin tuoreessa 1-0-voitossa Calgary Flamesia voitossa nähtiin pieni suomalaisvivahde, joka meni helposti ohi monelta kiekkoseuraajalta.

Kun Flames iski kuumeisesti tasoitusta pelin viime hetkillä, iski Oilersin kokenut Ken Hitchcock surutta jäälle nuoren Jesse Puljujärven. Se kannatti – suomalainen oli puolustamassa ja blokkaamassa laukauksia, kun Oilers taisteli itselleen lopulta niukan voiton.

Vaikka Puljujärven panos ei nouse otsikoihin, oli tuore pieni tilanne tärkeä signaali paremmasta. Jos suomalainen ei päässyt Todd McLellanin alaisuudessa esille kuin lausunnoissa, oli tuore vastuu jo konkreettinen esimerkki Hitchcockin luotosta.

Tilanne noteerattiin varsinkin Edmontonissa – moni kiekkoseuraaja ja toimittaja kehui heti ratkaisua. On helppo uskoa, että juuri tällaisista pienistä yllätyksistä lähtee liikkeelle positiivinen lumipallo, joka voi pyöriä ja kasvaa nopeastikin yllättävän isoksi.

Puljujärvi on vieläkin nuori pelaaja, joka elää onnistumisista. Sen myös Hitchcock tietää. Ei ole sattumaa, että suomalainen on saanut pirteän alun konkarivalmentajan alaisuudessa. Meritoitunut käskijä on kehunut nuorta lupaustaan heti alusta alkaen – se lupaa hyvää.

Täytyy muistaa, ettei Puljujärven onnistumiset eivät ole näkyneet vielä pistelukemissa. Ja voi olla, että supertehojen syntymiseen menee aikaa.

Tällä hetkellä Puljujärvi viihtyy NHL-jäillä päivä päivältä paremmin ja paremmin. Se on iso juttu myös Oilersin kannalta: jotta nuorukainen voi käyttää luovuuttaan, pitää ensin perustekeminen nousta tietylle tasolle.

Nyt Oilers-lupaus on päässyt Hitchcockin kouluun. Jos kaikki menee hyvin, voidaan jäällä nähdä keväämmällä Puljujärvi, jota ei olla vielä koskaan nähty NHL-kaukaloissa.

LUE MYÖS: Mikko Koskinen on uskomattomassa vireessä – vastaavaan pystytty viimeksi 80-luvulla

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?