Winnipeg Jetsissä tällä kaudella viisi ottelua pelannut suomalaispakki Sami Niku vaikuttaa olevan arkeensa tyytyväinen, vaikka vakiopaikka taalajäiltä on ehkä vielä sinetöimättä. AHL:n puolella pelejä on kertynyt vyölle 12 kamppailun edestä.

Etenkin joukkueen menestyksen näkökulmasta Nikulla riittää aihetta iloon. Jets keikkuu Keskisessä divisioonassa kolmantena, joskin pinnan kärkeä perässä.

– Joukkueessa on erittäin hyvä henki. Oli todella helppo tulla ylös ja pelaamaan joukkueeseen. Kokeneet pelaajat auttavat paljon, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaripakki kiittelee NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Jetsin kesän 2015 seitsemännen kierroksen varaus taitaa olla erityisen läheinen maalilinko Patrik Laineen kanssa.

– Me olemme tosi hyviä kavereita. Me olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä ja olemme olleet huonekavereita reissussa. Asuin ensimmäisen kuukauden Paten luona, kun viime vuonna tulin tänne. Pate on auttanut paljon, JYP-kasvatti kertoo.

Pelaajalla oli myös eräs huvittava paljastus Laineesta. Voisi kuvitella, että NHL:ssä tällä kaudella jo 21 maalia latoneen suomalaisen taidot näkyisivät arjessa tavalla tai toisella. Niku ei sitä ainakaan myöntänyt, sillä Laineen vahvuudet vapaa-ajalla ovat muualla kuin esimerkiksi NHL:n pelikonsolisarjassa.

– Täytyy myöntää, että kun pelaamme Fortnitea, niin Pate on parempi. Pitää olla rehellinen. Aika paljon saa treenata, jos aikoo olla parempi kuin hän. Muista peleistä en sitten tiedä. Niissä voi olla jotain mahdollisuuksia, pakki veistelee.

Esimerkiksi Fortniten pelaaminen on puhuttanut kiekkopiireissä pitkin syksyä. Jotkut seurat ovat jopa kieltäneet sen pelireissuilla. Winnipegissä pelikonsolit kuitenkin kuuluvat elämään.

– Nyt kun olemme huonekavereita, niin kyllä molemmilla ovat olleet omat pleikkarit mukana ja olemme pelanneet vierekkäin. M molemmat tykkäämme siitä hommasta, ja se on hyvä tapa päästä vähän irti arjesta.

Viime kaudella yhden ottelun taalajäillä pelanneen Nikun tilastoihin on kirjattu kaikkiaan kuusi NHL-peliä tehoin 1+0=1.