Välillä uppoaa kaikki, välillä ei taas mikään.

Patrik Laineen syksy NHL:ssä on ollut todella kaksijakoinen. Supertähti on välillä takonut maaleja liukuhihnalta, välillä taas ei uppoa mikään.

Kuvaavaa on, että suomalainen ei ole tehnyt hurjan marraskuun jälkeen maaleja NHL:ssä. Pisteetön putki katkesi komeasti sunnuntaiyönä, kun Laine keräsi kaksi syöttöpistettä Jetsin murskavoitossa.

Nämä tilastot eivät innosta nuorukaista. Laine nauratti kiekkomediaa tutun suorilla sitaateillaan.

– Minua eivät syötöt kiinnosta. Niillä ei ole niin väliä. Pisteet ovat pisteitä, otan kaikki aina vastaan. Mutta en stressaa niistä, kun tekee paljon töitä, maalit ja syötöt tulevat mukana, Laine ynnää medialle.

Suomalainen on noussut ryminällä NHL:n maalintekijöiden eliittiin. Hyökkääjä näkee silti, että hän on kehittynyt myös muussa pelaamisessa. Jets-tähti ei koe olevansa mikään yhden tempun poni.

– Olen mielestäni todistanut, että osaan lukea peliä ja rakentaa tilanteita. Kaikki puhuvat laukauksestani ja maalintekotaidostani, mutta olen mielestäni melko hyvä syöttelijä, Laine pohtii.

Samalla hyökkääjä muistuttaa, ettei syöttely maistu yhtä hyvälle kuin maalinteko.

– Ei. Ei ikinä, Laine kiteyttää.

Suomalainen nähdään kaukalossa taas keskiviikkoyönä, kun Jets kohtaa kotonaan Chicago Blackhawksin. Tuo peli alkaa klo 02.00.

LUE MYÖS: Näkökulma: NHL-valmentajalta tärkeä ele Jesse Puljujärvelle – tätä ei olla Edmontonissa liikaa nähty

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎥 Patrik Laine on his recent play, tomorrow night's game against the Blackhawks, and more.