Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov johtaa NHL:n jäähyerotilastoa. Pantterikapteeni on ottanut yhtä aikaa vähiten jäähyjä ja hankkinut joukkueelleen eniten ylivoimia.

Tamperlaislähtöinen hyökkääjä ei ole istunut taalaliigan kauden syyspuolikkaalla ainuttakaan jäähyä. Samalla Barkov on hankkinut joukkueelleen eniten ylivoimia pakottamalla vastustajiaan rikkeisiin.

Jäähyttä ovat selvinneet toistaiseksi myös viisi muuta pelaajaa, Colorado Avalanchen Samuel Girard, Vegas Golden Knightsin Pierre-Edouard Bellemare, Chicago Blackhawksin Dominik Kahun, New York Rangersin Kevin Shattenkirk ja New Jersey Devilsin Will Butcher.

Kukaan edellä mainituista pelaajista ei ole kuitenkaan luistellut läheskään yhtä suuria minuutteja kuin Barkov. Tämä tekee voimakkaan suomalaishyökkääjän tilastosta entistä vakuuttavamman.

Ylivoimia Barkov on hankkinut joukkueelleen jopa 22 kappaletta, kuusi enemmän kuin New Jerseyn Nico Hischier, Colorado-sentteri Nathan MacKinnon ja Edmontonin ykköstähti Connor McDavid.

Lähteet: NHL.com, TSN