HELSINKI. Jokerit koki tiistaina kitkerän tappion kotijäillään, kun Ufa Salavat Julajev varasti täydet pisteet dramaattisen illan jälkeen maalein 3-2.

Kotijoukkue oli ottelussa pitkälti kuskin paikalla. Juha Metsolan torjunnat ja Teemu Hartikaisen kaksi maalia käänsivät pelin kuitenkin väkisin venäläisryhmälle.

Jokerit-leirissä pirteintä osastoa oli tuttuun tapaan nuori täsmävahvistus. Kristian Vesalainen väläytteli pitkin peliä – upein suoritus nähtiin kolmannessa erässä, kun nuorukainen pyssytti maalin komealla pommillaan (katso osuma).

Maali oli Vesalaiselle jo kolmas KHL:ssä. Nuorukaisella on nyt kasassa kuuden pelin jälkeen tehot 3+2.

– Hän on kyllä hyvä tekemään maaleja. Veto varsinkin ihan maailmanluokkaa. Aina kun hän pääsee paikoille, hän on melkoinen uhka. Kiva seurata – on todella kova vahvistus meille, Jokereiden työmyyräosastoa oleva Henri Ikonen summaa Leijonat.comille.

Kun katsoo Vesalaisen laukausta, mieleen tulee eräs toinen Jokereissa vuosi sitten ällistyttänyt nuorukainen. Eeli Tolvanen latoi maaleja ylivoimalla lähes samalta tontilta kuin joukkueen tuore hankinta.

Ikonen ostaa vertailun, vaikka kyseessä on kaksi monella tapaa myös erilaista kiekkoilijaa.

– Molemmat ovat nuoria poikia, joilla on aivan loistava laukaus. Maalintekovaisto ja halu iskeä kiekko sisään on molemmissa hurja. Voi sanoa, että se ainakin yhdistää heitä. Toki täytyy muistaa, että molemmat ovat erilaisia yksilöitä. Mutta kovia nimiä molemmat.

Kuusi peliä ja kolme maalia. Vesalaisen alku Jokereissa on ollut lupaava. Kuva: Ilari Isotalo.

KHL:stä kohti NHL:ää

Tolvanen hyppäsi jo viime keväänä Jokerit-pelien päätyttyä NHL:ään. Varsinkin alku oli pienikokoiselle väkkärälle vaikea pienessä kaukalossa.

Nyt Tolvanen näyttää hiljalleen parantavan. Nashvillessä on nähty jo ajoittain välähdyksiä Jokereista tutuista otteista.

Vesalaisen kohdalla on paljon puhuttu, antaako Suomessa pelaaminen paremmat vai huonommat lähtökohdat NHL:ään kuin Winnipeg Jetsin farmiseura. Nuorukainen itse suhtautui asiaan rauhallisesti – hän summasi KHL:n olevan monella tavalla parempi sarja kuin AHL (lue juttu).

Itsekin AHL:ssä pelannut Ikonen on samoilla linjoilla. Jokereiden leijonahyökkääjä näkee Vesalaisella hyvät mahdollisuudet Jetsin riveissä jopa nopealla aikataululla.

– Uskon, että tämä on hyvä ponnahduslauta NHL:ään. Täällä on tarjolla paljon ylivoima-aikaa ja vastuuta kovissa peleissä. Paljon pelejä ja vääntöjä miehiä vastaan. Täältä saa hyvät eväät myös pieneen kaukaloon, Ikonen muotoilee.

LUE MYÖS: Miksi Winnipegin organisaatio sai jäädä? Kristian Vesalainen kertoo syyt Suomeen paluulle: ”Vastaus on helppo”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Millä mielin Ikonen hyppää Leijoniin? Lue maajoukkuedebytantin koko haastattelu myöhemmin Leijonat.comista!