Kuten lukuisat eri tilastot ja tilastoknopit ovat syksyn aikaan todistaneet, on Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ollut NHL:ssä toistaiseksi maagisen kovassa vireessä. Tulikuuma hyökkääjä jatkoi liekehtimistään myös viime yönä latomalla Edmonton Oilersin reppuun tehot 1+3=4.

Taalajäiden pistepörssin ykkösnimen kokonaissaldo on nyt 31 pelatun ottelun jälkeen mielipuolinen 13+39=52. Tuo saldo on lähivuosikymmenten mittapuulla historiallisen huima.

Kanadalaisen televisiokanava TSN:n StatsCentre-niminen Twitter-tili tietää nimittäin kertoa, että Rantasen nuo 39 syöttöpinnaa ovat jaetusti eniten ja yhteensä 52 pistettä samoin jaetusti neljänneksi eniten kaikkien laitahyökkääjien keskuudessa 31 pelin otannalla viimeisen 30 kauden aikana.

StatsCentre

@StatsCentre
Mikko Rantanen added 4 to his NHL points lead Tuesday. Among wingers over the last 30 seasons, his 39 assists tie for the most & his 52 pts tie for the 4th most through a player's first 31 team games

Se on päivänselvää, että Coloradon hyökkääjä on noussut tässäkin kategoriassa hirvittävän kovaan sakkiin. Kuten tiedämme, 30 viimeisen kauden aikana NHL:ssä ihastuttaneiden laiturien luetteleminen ei olisi ihan minuutin tai kahden homma.

LUE MYÖS: On se kone: Mikko Rantanen ylsi NHL:ssä temppuun, johon on pystynyt vain yksi pelaaja kautta aikain