NHL:ssä taannoin uransa ensimmäisen maalin kiskaissut ja tämän kauden neljässä ottelussa tehot 1+1=2 iskenyt Eeli Tolvanen vaikuttaa olevan loistavissa käsissä kasvaessaan pelaajana.

Suomalaisnuoren tilanne on siinä mielessä jopa todella poikkeuksellinen, että Nashville Predators on yksi sarjan sinivalkoisimmista joukkueista. Predsissä pelaavat myös ”isähahmo” Pekka Rinne sekä Juuse Saros ja Miikka Salomäki.

– On se hyvä, että on joku vähän kokeneempi kaveri, joka pitää meistä lapsista huolta, alle 18-vuotiaiden maailmnamestari veistelee NHL.com/fi:n mukaan.

– Mutta kyllä aina välillä täytyy pitää Peksistäkin huolta, Tolvanen virnistää ja sanoo suomalaisten viettävän mielellään paljon aikaa yhdessä, sillä jokainen tuo poppooseen omat hauskat elementtinsä.

Puolitoista vuotta sitten juhannuksena Tolvasen ykköskierroksella numerolla 30 varannut Nashville on yksi sarjan parhaimmista joukkueista. Sekin vaikuttaa tuovan lisävirtaa suomalaisen arkeen.

Suomalainen saattaa alkaa paukuttamaan kovaakin tulosta vastaisuudessa, sillä niin hyviltä hänen aiemmat otteet, joukkueen panos ja kasvualusta suomalaisten kanssa vaikuttavat.

– On uskomattoman hieno tunne, kun pääsee pelaamaan maailman parhaassa sarjassa ja vielä yhdessä sarjan parhaista joukkueista. Se on iso juttu, ja siitä saa lisäbuustia treenaamiseen joka päivä, suurlupaus oli sanonut.

NHL:n ”suomalaisjoukkueen” osalta kausi jatkuu ensi yönä Vancouver Canucksia vastaan.