Liigassa jumboksi vajonneen Porin Ässien kausi on ollut matalalentoa oikeastaan läpi syksyn. Joukkue on perustilastoja tuijottamalla kaukana muista, sillä esimerkiksi suoriin voittoihin se on yltänyt vain kuudesti ja tehtyjen maalienkin määrä (59) on selvästi pienin.

Vaikeaa on ollut Ässillä myös ylivoiman suhteen. Lukema 12,87% on huonoin koko sarjassa, ja ylivoimilla vastustajien reput ovat helisseet vain 13 kertaa kuuden eri pelaajan toimesta.

Ylivoima onkin se seikka, joka kertoo porilaisten olleen valitettavan huono etenkin kamppailuiden ratkaisuhetkillä. Vastaavasti Liigan pistepörssin kärkinimi Malte Strömwall on ollut huimassa iskussa, kun hän on tehnyt tällä kaudella jo 16 häkkiä – eli enemmän kuin patapaidat ylivoimillaan yhteensä.

Tehot 16+15=31 viimeistelleen ruotsalaisen maaleista kaiken lisäksi peräti 12 on syntynyt juuri ylivoimilla.

Ainakin tilastoiden valossa on helppoa päätellä se, mihin päin Suomea pisteet lähtevät, jos Ässien ja KooKoon välisessä ottelussa on tarjolla paljon ylivoima-aikaa.

Tiistain ottelu on iso puolin ja toisin. KooKoo on sarjassa ensimmäisellä pudotuspeleistä karsiutujan paikalla, joskin se on tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen Ilveksen kanssa. Ässät puolestaan alkaa tarvitsemaan pisteitä kiivaasti, kun tupsukorvat ja KooKoo ovat nyt jo 12 pinnan päässä.

LUE MYÖS: Miten tämä on mahdollista? Liiga-tähti kylvää hirmutehoja – maajoukkuedebyytti yhä tekemättä

Liiga tiistaina kello 18.30:
HPK-Lukko
Jukurit-JYP

KalPa-HIFK
Kärpät-Ilves
SaiPa-TPS
Tappara-Pelicans
Ässät-KooKoo