Näkökulma: Eeli Tolvanen pitäisi lähettää heti Leijoniin – taustalla usea painava syy

© Kuva: Leijonat.fi

Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen on nimi, joka pyörii tällä hetkellä monen kiekkojännärin huulilla.

Nuori NHL-huippulupaus viilettää tällä hetkellä farmiseura Milwaukee Admiralsin matkassa. Sen myötä hän olisi mahdollisesti vapaa hyppäämään vaikka heti Nuorten Leijonien MM-ryhmään.

Tolvasen hyppy olisi melkoinen ilouutinen leijonavalmennukselle. Ei ole sattumaa, että mediassa on nähty jo useita spekulaatioita, mitä nuori hyökkääjä tekee.

Kysymys kuuluu ennen kaikkea, mitä Predatorsin johto tekee. AHL-seuroilla on ollut tapana lähettää pelaajiaan useasti nuorten MM-kisoihin – ainakin, jos perusteet ovat kunnossa.

Tolvasen kohdalla taustalta on helppo löytää järkeviä syitä MM-matkalle. Leijonat.com nostaa kolme isoa pointtia, jotka tukevat leijonakomennusta.

1. Ei kiire NHL:ään

Tolvasen tilanne Predatorsin organisaatiolta ei näytä tällä hetkellä muuttuvan ainakaan nopeasti. Kuten pohjoisamerikkalainen urheilumedia SB Nation kirjoittaa, suomalainen nostettiin hetkeksi NHL-joukkueen matkaan loukkaantumisten takia. Kyle Turris on jälleen pelikunnossa – sen myötä Tolvanen ei mahdu Predatorsin kahteen kärkiketjuun.

Sen takia Tolvasen kannattaa pelata paljon – ja isossa roolissa. Tätä kaikkea on tarjolla nuorten MM-kisoissa, joka on iso ja arvostettu turnaus.

2. MM-kisat ainutlaatuinen turnaus

Nuorten MM-kisat ovat paikka, jossa Tolvanen saa heti supertähden oikeudet – ja vastuun. Se on myös Predatorsin kannalta herkullinen tilanne, nuorukainen pääsee hetkeksi pelaamaan valtavassa roolissa kovia pelejä.

Nuoren hyökkääjän viime vuoden nuorten MM-kisat sujuivat vaisusti. Vaikka tehot 1+5 olivat mainiot, konttasi Nuorten Leijonien joukkue ympärillä pahasti. Sen myötä voisi kuvitella, että nuorukaisella riittää vielä näytettävää ja voitettavaa Nuorissa Leijonissa.

3. Mahdollisuus valtavaan itseluottamuspiikkiin

Predatorsin kannalta Tolvasen MM-komennuksella ei ole paljoa hävittävää. Lyhyt reissu heikentää hetkeksi farmijoukkueen iskukykyä – se on todella pieni hinta mahdollisista hyödyistä.

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, että MM-turnaus saattaa olla parhaassa tapauksessa melkoinen itseluottamuspiikki nuorukaiselle. Hyvä turnaus antaisi varmasti energiaa Tolvaselle myös loppukautta ajatellen. Ja sen myötä Predators saa ensin farmiseuraansa ja keväällä mahdollisesti myös NHL-runkoonsa lisää syvyyttä ja osaamista.

LUE MYÖS: Nuorten Leijonien huippuvahvistus ei olisi halunnut MM-kisoihin, NHL-luotsi patisti: ”Tartuttava tilaisuuteen”

LUE MYÖS: Näkökulma: Miksi Kristian Vesalainen sanoi ei Leijonille? Kohupäätöksen takaa löytyy loogisia syitä

LUE MYÖS: Tylyt terveiset! Kristian Vesalaisen päätös suututti NHL-scoutin: ”Todella typerää – hänestä alkaa näkyä niitä piirteitä”

LUE MYÖS: ”Samanlainen paskamyrsky nousi pari vuotta sitten” – Kristian Vesalaisen MM-kisakieltäytyminen kuohuttaa