Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov on pelaamassa ehkä jopa pienessä hiljaisuudessa uransa parasta kauttaan NHL:ssä.

Barkov on kirjannut 33 ottelussaan komeat tehot 15+18=33. Tällä tahdilla entinen piste-ennätys (59) menee heittämällä rikki.

Tehopisteet eivät kuitenkaan vielä paljasta Barkovin todellista hyvyyttä. 23-vuotias suomalainen dominoi NHL:ää puolustuspäädyssä ja sen kertovat myös muutamat tilastot. Barkov johtaa nimittäin koko NHL:n kiekonriistotilastoa 53 riistollaan.

Barkovin tilastoja katsomalla yksi asia paistaa selvästi silmään. Hän ei ole nimittäin ottanut yhtään jäähyä ensimmäisessä 33 ottelussaan. Tilasto on käsittämätön, kun ottaa huomioon sen, että Barkov pelaa ottelua kohden enemmän kuin yksikään hyökkääjä NHL:ssä. Panthers-kippari joutuu ottelusta toiseen pelaamaan vastustajan kovimpia tähtiä vastaan.

– Kukaan ei halua ottaa jäähyjä, eikä kukaan halua istua jäähypenkillä. Yritän pelata viisaasti ja tietää milloin tuomarit aikovat viheltää koukkaamisen tai kampituksen – yritän vain olla ottamatta jäähyjä, Barkov reagoi tilastoon nöyrästi The Hockey News -lehden haastattelussa.