Leijonissa syksyn molemmissa EHT-turnauksissa pelannut Jani Hakanpää on herättänyt huomiota ympäri kiekkomaailmaa.

Kuten Leijonat.com uutisoi, on isokokoinen pakki huomattu myös NHL:ssä. Hakanpää oli yksi viidestä pelaajasta, joita on seurattu suurennuslasilla (lue uutinen).

Huomiolle on syynsä. Upeasti Kärpissä ja maajoukkueessa pelannut Hakanpää on noussut otteillaan Suomen parhaiden puolustavien pakkien joukkoon. Sitä kertoo jo iso rooli sekä Karjala-turnauksessa sekä Venäjän EHT-peleissä.

Samaa mieltä on Leijonien GM Jere Lehtinen, joka kehuu 195-senttistä ja 94-kiloista pakkia.

– Hänellä on jatkuvasti kaikki jäällä. Tämän kokoinen kaveri ja jaksaa puurtaa tuolla tavalla. Ei ole sattumaa, että hän on noussut Kärpissä johtohahmoksi. Ja nyt hypännyt meidän matkaamme vakuuttavalla tavalla. Sitä on hieno seurata, Lehtinen kehuu Leijonat.comille.

26-vuotiaan Hakanpään nousu Liigan parhaiden pakkien joukkoon on tapahtunut erilaista polkua pitkin. Espoolaisen kiekkokoulun käynyt järkäle pelasi 2013-15 Pohjois-Amerikassa AHL:ssä.

Silloin ovet NHL:ään jäivät aukeamatta. Sen jälkeen Hakanpää on pelannut vuosi vuodelta Kärpissä isommassa ja isommassa roolissa. Samalla pakin otteet ovat parantuneet – se on huomattu myös Leijonissa.

– Voittavaan joukkueeseen tarvitaan tuollaisia pelaajia, jotka isoina kavereina pystyvät pelaamaan paljon ja aggressiivisesti sekä laittamaan kroppaa tarvittaessa likoon.

”Saumat NHL:stä”

Hakanpää on ehtinyt pelata ikäisekseen jo melko paljon. Useat vuodet Suomessa ovat tehneet hyvää pakin rutiinille, joka on jo nyt kovalla tasolla.

Mutta onko Hakanpää tuleva NHL-pelaaja? Lehtinen povaa pakille hyvää tulevaisuutta.

– Vaikea ennakoida, mutta ajan kanssa hän on matkalla sinne. Uskon, että ajan kanssa hän saa mahdollisuuden. Ja niin hänen kuuluukin saada.

Sen jälkeen kaikki on kiinni isokokoisesta pakista. Lehtinen ennustaa, että Hakanpää tietää nyt paremmin, mikä rapakon takana häntä odottaa.

– Hän tietää, mitä se (pelipaikka NHL:ssä) vaatii. Hän otti askeleen taakse ja palasi Suomeen. Sen jälkeen hän on ottanut täällä pelissään useita askeleita eteenpäin, Lehtinen kiteyttää.

LUE MYÖS: Huima paljastus: NHL-seurat tarkkailivat useita Leijonat-pelaajia – ”Vain ajan kysymys, kun alkaa saada tarjouksia”

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo