Nuorten Leijonien kärkinimiin kuuluvalla Aleksi Heponiemellä on allaan upea syksy Liigassa.

Kanadan juniorisarjat kesällä jättänyt NHL-lupaus on aloittanut ensimmäisen ammattilaiskautensa ryminällä – Heponiemi on ollut heti syksystä Kärppien pirteintä osastoa Liigassa.

Leijonat.com tapasi nuoren taiturin, joka valmistautuu Nuorten Leijonien matkassa MM-kisoihin. Samalla puheenaiheeksi nousi mennyt syksy Suomessa.

– Siistiä on ollut vetää. Hienoa olla Suomessa ja päästä pelaamaan myös perheenkin edessä. Meillä on Kärpissä hyvä jengi – me pelataan nopeaa jääkiekkoa, Heponiemi summaa Leijonat.comille.

Alku on ollut monella tapaa vahva. Osa kiekkofaneista epäili, miten fyysisesti vielä raakileena pidetty Heponiemi pärjää aikuisia vastaan. Vyöllä on 29 pelin jälkeen jo tehot 8+18=26.

– Tuntuu, että olen pystynyt parantamaan peliä ottelu ottelulta. Joten ihan tyytyväinen voi olla.

Hyppy WHL:stä on ollut iso – sen Heponiemi myöntää. Pelityyli eroaa junioriliigasta melkoisesti.

– Onhan se erilaista monella tapaa. Pelityyli on erilaista ja Liigassa vastassa on usein kokeneita ja vahvoja äijiä. He tietävät, miten puolustaa. Mutta koen, että tämä on ollut hyvä ratkaisu, olen päässyt hyvin kiinni taas suomalaiseen kiekkoiluun.

Heponiemi ehti taituroida kaksi edellistä vuotta junioriseura Swift Current Broncosissa järkyttävin tehoin. Kuvaavaa on, että viime kaudella hän nakutti hurjat 148 pistettä.

Moni povasi jo kesken kauden, että Heponiemi kuuluu jo eri sarjaan muiden junnujen kanssa. Kun Liigasta otettiin yhteyttä, innostui nuorukainen heti.

– Oli aika helppo ratkaisu tulla Suomeen. Löytyi vielä seura, jossa on hieno pelata ja mahdollisuudet menestyä. Sellainen ympäristö, jossa pystyy kehittymään ja nauttimaan pelaamisesta.

Upea syksy alla. Heponiemen alku Kärpissä on ollut vakuuttava. Kuva: Taneli Niinimäki

MM-kisat iso tavoite

Joulun jälkeen Heponiemi nähdään nuorten MM-kisoissa Kanadassa. Kisat ovat iso näytönpaikka myös Heponiemelle – Florida Panthersin varaukselle on kaavailtu isoa roolia Nuorista Leijonista.

Nuori Kärpät-hyökkääjä kertoo odottavansa luottavaisin mielin tosipelejä. Suomella on kisoissa tasokas nippu.

– Meillä on todella hyvä jengi kasassa. Täällä on todella hyvä ilmapiiri. Hienoa saada hommat käyntiin. Meillä on todella tasapainoinen joukkue. Taistelutahto ja yhtenäisyys ovat varmasti meille isoja juttuja näissä kisoissa, Heponiemi kiteyttää.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo