KooKoon Malte Strömwall on saanut yhden ottelun pelikiellon tuoreesta tempustaan.

Ruotsalainen supertähti nousi kohun keskelle lennettyään suihkuun viikonlopun Pelicans-pelissä. Hyökkääjä sai ulosajon käsieleestään – tuomaristo tulkitsi, että hän teki ”itsetyydytyseleen” tuomareille.

Nyt Liiga on tutkinut tapauksen. Strömwall koetaan syyllistyneen ”rivoon eleseen”. Liigan pistepörssin kärkimies puolusti temppuaan kertomalla, että vastustaja oli lyönyt mailallaan hänen käteensä. Sen myötä hän heilutti kättä tuomareille rikkeen näyttämiseksi.

– Strömwallin saamasta mailahäirinnästä on kulunut noin 14 sekuntia silloin, kun Strömwall tekee tuomarin raportoiman kädenheilutuksen. Delegaatio katsoo, että tämä vähentää Strömwallin kertomuksen luotettavuutta. Samoin Strömwallin kertomuksen uskottavuutta vähentää se, että mailahäirintä on suhteellisen vähäistä eikä siitä todennäköisesti aiheudu kipua, jonka takia pelaaja heiluttaisi kättään videossa ilmenevällä tavalla.

Strömwall joutuu näin ollen huilaamaan yhden KooKoon pelin.

LUE MYÖS: ”Masturbointiele” tuomareille? Nyt puhuu kohun keskelle joutunut Liiga-tähti: ”Traagista – karmea virhe!

LUE MYÖS: Liigan entinen pistekunkku puolustaa rivosta käsieleestä tuomittua Malte Strömwallia: ”Älä edes murehdi tuota roskaa”

LUE MYÖS: Malte Strömwallin tilanne kurinpidon käsittelyyn! Tästä eleestä oli kyse – katso video