Toronto Maple Leafsin pelaajat Travis Dermott ja Connor Brown uskoivat vielä jonkin aikaa sitten, että heidän entinen pelitoveri, nykyään Edmonton Oilersia edustava Connor McDavid on kaikkien aikojen nopein pelaaja, jonka he ovat nähneet.

Kaksikon mieli muuttui kuitenkin nopeasti, kun vastaan tuli suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen.

– Hänen käännökset… Yksikään puolustaja tässä sarjassa ei pysty pysäyttämään häntä, kun hän kääntyy täydessä vauhdissa. Se ei vain ole mahdollista. Ei kukaan pysty lukemaan kenenkään ajatuksia niin nopeasti – lähettämään ajatusta aivoista jalkoihin ja sitten saamaan häntä kiinni siihen mennessä, kun hän on jo tehnyt liikkeen, Dermott kuvaili Kapasta The Athletic -lehdelle.

Kun puhutaan NHL:n nopeimmasta pelaajasta, Dermottin vaaka kallistuu suomalaisen puoleen.

– Ihan rehellisesti, sanoisin että ”Kappy” on nopeampi lähtemään liikkeelle. Connor on hyvä väistelemään täydessä vauhdissa. Kapasen lähtö saattaa kuitenkin olla se, mikä saa hänet näyttämään erittäin nopealta. McDavid on aika hiton nopea, mutta antaisin silti Kapaselle pystin, Dermott arvelee.

McDavidin lisäksi myös New York Islandersin hyökkääjä Matthew Barzal on kiinnittänyt nopeudellaan Dermottin huomion.

– Barzal on nopea ja hän osaa kiemurrella, mutta en usko, että kenelläkään on sitä samaa nopeutta mitä Kapasella on. Ei ole vastaavaa pelaajaa. NHL:ssä on monta kaveria, jotka ovat vaarallisia heidän kiemurtelunsa takia, mutta jos Kapanen jatkaa kehittymistä maksiminopeudessaan ja väistöissään, hänestä tulee todella vaikea pysäytettävä – niin kuin hän on jo nyt, Maple Leafs -puolustaja summasi.

Leafs-hyökkääjä Brown oli samoilla linjoilla pelikaverinsa kanssa.

– Kapasen nopeus on se asia, mikä erottaa hänet muista. Hän suorastaan lentää jäällä. Eikä pelkästään se, vaan myös hänen tasapainonsa. Hänellä on myös sellainen nopea nykäisy, niin kuin pikajuoksijoilla, mutta samaan aikaan hän on todella tehokas. Hänen luistelussaan ei ole liukumisvaihdetta, vaan se on aivan kuin hän juoksisi eteenpäin. Hän saa jokaisella työnnöllä niin paljon lisää nopeutta. Hän on voimakas jätkä ja hän saa sen voiman lantiosta. Se on aika virheetöntä, Brown ynnäsi.