Korvat hörölle! NHL-konkari Tuomo Ruudulta kullanarvoisia neuvoja nuorille Leijonille

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Leijonaveteraani Tuomo Ruutu kehottaa Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen maajoukkuetta nauttimaan pelaamisesta ja unohtamaan kaukalon ulkopuolisen härdellin.

Miltei 12 NHL-kautta pelannut Ruutu ehti voittaa mittavan uransa aikana kolme nuorten MM-mitalia. Vuonna 2001 vantaalainen ylsi nuorten Leijonien kanssa hopeaan ja pronssille kahtena seuraavana vuonna.

Pelivuodet ovat kerryttäneet kokemusta ja viisautta. Pelaajauransa jo päättänyt Ruutu haluaisikin nuorten maajoukkuenuorukaisten sisäistävän yhden tärkeän ajatuksen.

– Tärkeintä on, että jokainen vain antaa kaikkensa ja nauttii. Ei pidä miettiä, onko katsomossa NHL-scoutteja. Ei pidä ajatella mitään muutakaan mitä kisojen ympärillä tapahtuu. Tulos on hyvä, kun nauttii pelaamisesta, 35-vuotias konkarihyökkääjä sanoi NHL.comin haastattelussa.

Ruudun mukaan turnaukseen on hyvä suhtautua sopivan vapautuneella ja rennolla asenteella, vaikka tarjolla onkin merkittävä näyteikkuna rapakon taakse.

– Toivottavasti kavereille tulee mieleen se fiilis, kun on ulkojäillä, pakkanen vähän kiristää poskia, ja pelaat sillä meiningillä, että täysillä mutta pilke silmäkulmassa. Sillä fiiliksellä mennään, Ruutu kehotti.

Lähde: NHL.com

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?