Nimi mieleen! Pikkuleijonen potentiaalinen lupaus paukuttanut komeita tehoja – joskus jopa NHL:n ykkösvaraus?

© Kuva: Juha Tamminen
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Pikkuleijonien hieno vire Sveitsissä pelattavassa harjoitusturnauksessa jatkui perjantainakin. Ensimmäisessä ottelussaan Slovakian ällistyttävin numeroin 11-0 kaatanut U18-maajoukkue löi eilen isäntäjoukkueen numeroin 6-3.

Kuten tulokset osoittavat, on sinivalkoisilla maalintekemisen jalo taito hallussa. Sveitsiä vastaan hallitseva maailmanmestari paukutti jo ensimmäisessä viisi häkkiä. Ottelusta voit lukea lisää napsauttamalla tätä.

Suomalaisittain todella mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi on Sveitsiä vastaan syöttöpisteen saalistanut Aatu Räty. Oulunsalossa vuonna 2002 syntynyt hyökkääjä on suuri lupaus, jota on väläytelty jopa kesän 2021 NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeksi.

Vasta 16-vuotias pelaaja on viilettänyt Kärpissä B-nuorten SM-liigaa kuuden pelin verran ällistyttävin tehoin 10+8=18.

Nuorten SM-liigan puolella 23 koitoksessa Räty on kerännyt tehot 8+8=16.

Toinen suomalainen, kenestä on kaavailtu kautta aikain ensimmäistä ykkösvarausta, voisi olla Kaapo Kakko. TPS-hyökkääjä pelaa paraikaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?