Ruotsi marssi lähelle lohkovoittoa Suomen aikaa varhain sunnuntaina, kun Yhdysvallat kaatui jatkoajalla maalein 5-4.

Ruotsi tuli otteluun vahvasti, kun puolustaja Filip Westerlund onnistui maalinteossa vain alle viiden minuutin pelin jälkeen.

Toisessa erässä ruotsalaiset karkasivat puolestaan jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Rickard Hugg sekä Emil Bemström onnistuivat maalinteossa.

Päätöserässä Erik Brannström vei Ruotsin jo 4-0-karkumatkalle ja ottelu vaikutti jo selvältä. Yhdysvallat ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Mike Anderson ja hattutempun seitsemään minuuttiin paukuttanut Ryan Poehling toivat vielä joukkueensa mukaan peliin ja ottelu eteni lopulta jatkoajalle.

Lopulta Ruotsi vei kuitenkin voiton, kun Adam Boqvist ratkaisi kamppailun jatkoajan lopulla.

Näin ollen Ruotsi on vahvasti kiinni lohkovoitossa, kun se johtaa lohkoa kahdeksalla pisteellään, eikä vastassa ole enää kuin Kazakstan.

Yhdysvallat on puolestaan kolmen ottelun jälkeen seitsemässä pisteessä ja Suomi kuudessa. Joukkueet ottavat toisistaan mittaa Suomen aikaa 1. tammikuuta ja panoksena on lähinnä lohkon kakkossija. Ykköseksi voi nousta enää vain, jos Ruotsi häviäisi Kazakstanille.