Näkökulma: Tuntematon pistehai! Leijonayllättäjä rakentaa uraansa otsikoilta piilossa

© Kuva: Getty Images

Jo kolmen pelin jälkeen Nuorten Leijonien hyökkäyksestä voi nostaa esille yhden onnistujan. 19-vuotias Aarne Talvitie pelaa itseään hiljalleen kohti parrasvaloja.

Nuorukainen on ollut kolmessa Suomen avauspelissä joukkueensa ehdotonta eliittiä. Jässikkä painii, tekee pisteitä ja pelaa vaihdosta toiseen korkealla tasolla.

Mutta miksei Talvitien nimi vilku vielä otsikoissa? Vaikka nuorukainen on jo nyt joukkueensa kapteeni, on voimapesä silti yksi joukkueensa vähiten tunnettuja nimiä. Syyt ovat loogiset – Talvitie on rakentamassa kiekkouraansa ison yleisön näkökulmasta erikoisempaa reittiä pitkin.

Nuorukainen loisti jo viime kaudella Bluesin junnuissa olleen yksi nuorten SM-sarjan parhaita pelaajia. Ellei jopa paras. Jo silloin spekuloitiin vahvasti, mikä Liiga-seura nappaisi nuorukaisen riveihinsä.

Talvitie valitsi kuitenkin yliopistopolun. Sen kärsivällisemmän tien kohti huippua. Tämän takia koko kausi sujui junioreissa – yliopistosarjaan pääsy kun vaatii sen, ettei vyöllä ole otteluita ammattilaisena.

Tutkinnon saaminen kiekkoa pelaamalla on yhä varsinkin Suomessa melko harvinainen ratkaisu. Poikkeuksellista se ei silti ole – Nuorista Leijonista tällaisen polun on valinnut muun muassa muutama vuosi sitten MM-kultaa voittanut Kasper Björkqvist.

Kapteenin C-kirjain rinnassa! Talvitie on leijonavalmennuksen luottosoturi. Kuva: Getty Images.

Leijonien parhaimmistoa

Talvtiestä on kasvanut päävalmentaja Jussi Ahokkaan luottosoturi – vahva jässikkä johti joukkojaan jo Pikkuleijonissa. Nyt hän on kasvanut samaan rooliin myös Nuorissa Leijonissa.

Vuosi Penna Staten yliopistossa näkyy tehneen hyvää. Vaikka kiekkosarja NCAA:sta tiedetään hyvin vähän, on ratkaisu kehittänyt ainakin nuorukaisen pelaamista pienessä kaukalossa. Se näkyy jäällä itsevarmuutena ja oikeiden ratkaisuiden virtana.

Kolmessa pelissä tehot 2+1 iskenyt kapteeni on ollut hyökkäyspäässä koko Suomen parhaita pelaajia. Se on paljon sanottu joukkueessa, jossa pelaa useita NHL-huippulupauksia.

Talvitie itse on New Jersey Devilsin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2017. NHL-organisaatiossa myhäillään varmasti Nuorten Leijonien MM-pelejä katsoessa – seuralla on käsissään pienellä riskillä hankittu potentiaalinen jättiyllättäjä.