Minnesota Wild-kapteeni Mikko Koivu katkaisi pitkään jatkuneen pisteettömän ja maalittoman putkensa Pittsburgh Penguins-ottelussa.

35-vuotiaan suomalaisen kamppailussa saalistamat tehot 1+1 eivät kuitenkaan riittäneet Penguinsin kairatessa mittelöstä lopulta niukan 3-2-voiton.

Viimeiset kahdeksan peliä ilman tehopisteitä ja 14 kamppailua ilman maalia kärvistellyt Koivu iski ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ylivoimalla Nino Niederreiterin ja Charlie Coylen syötöstä.

Viimeksi marraskuun puolivälissä osuneelle Koivulle häkki oli kauden viides ja hän nousi sillä myös Wildin seurahistorian eniten ylivoimamaaleja tehneeksi pelaajaksi Marian Gaborikin rinnalle. Molempien saldo minnesotalaisjoukkueen väreissä on nyt 59 osumaa.

Toisen tehopisteensä suomalaissentteri nappasi alustettuaan yhdessä Mikael Granlundin kanssa Zach Parisen iskemän 2-3-kavennusmaalin.

Koivu on summannut tällä kaudella pelaamissaan 33 ottelussa 23 (5+18) tehopistettä.

Wildin kulku kaukalossa on tällä hetkellä nihkeätä, sillä joukkue on voittanut vain yhden viimeisestä seitsemästä kamppailustaan taalaliigassa.

Voit katsoa Koivun maalin alta.

Minnesota Wild

@mnwild
Mikko Koivu is T-1st with Marian Gaborik for most PPGs scored by a #mnwild player with his 59th career power-play goal. #nhlfi