Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa nähdään Suomen aikaa torstain puolella jännittävä kamppailu, kun Suomi ja Kanada iskevät yhteen puolivälieräottelussa.

Nuoret Leijonat lähtee otteluun alkulohkon perusteella haastajana, sillä Suomi jäi lohkossaan kolmanneksi, kun se taipui Ruotsille sekä Yhdysvalloille.

Turnausisäntä Kanada oli sen sijaan lohkonsa kakkonen, kun se kärsi ainoan tappionsa Venäjälle. Kaikesta huolimatta vaahterapaidat takoivat neljään alkulohko-otteluun tajuttomat 22 osumaa.

Vaikka Kanada on esiintynyt turnauksessa paremmin ja joukkue on myös materiaaliltaan Suomea vahvempi, on pudotuspeleissä aina olemassa mahdollisuus. Hyvänä esimerkkinä toimivat Suomen ja Kanadan kaksi edellistä pudotuspeliottelua MM-kisatasolla.

Vuonna 2016 Suomi laittoi nimittäin Kanadan ulos mitalipeleistä Helsingissä, kun ottelu päättyi Nuorten Leijonien 6-5-voittoon. Tuolloin joukkueen tähtinä häärivät muun muassa Patrik Laine, Sebastian Aho sekä Jesse Puljujärvi.

Myös vuonna 2014 MM-välierässä Kanada joutui taipumaan Suomelle peräti lukemin 1-5, kun etenkin Teuvo Teräväinen oli pitelemättömällä (tehot 2+1) pelipäällä.

Kanadalaisten leirissä on myös varmasti hyvin muistissa ennen käynnissä olevia MM-kilpailuja pelattu kenraaliharjoitus, jossa Nuoret Leijonat kukisti isäntämaan maalein 5-2.

Kanada ja Suomi iskevät yhteen Vancouverin Rogers Areenalla Suomen aikaa kello 01.30. Ottelu on nähtävissä suorana TV2:ssa sekä Yle Areenassa.