Onnekkaan sattuman kautta yhdeksi Suomen nuorten MM-joukkueen Kanada-voiton sankareista noussut Eeli Tolvanen kertoi maalinsa olleen sekä tuuria että tarkoituksellista maalin yritystä.

Tolvanen onnistui viemään tappiolla vielä kolmannen erän lopulla kärvistelleen leijonalauman jatkoajalle uskomattomalla onnenkantamoisellaan.

Nashville Predatorsin NHL-organisaation hyökkääjälupaus lähetti kiekon kohti maalia, joka pomppi verkon perälle Aleksi Heponiemen jalasta ja kanadalaisten maalivahdin Michael DiPietron käden alta.

Vaikka Tolvanen myönsikin mukana olleen aimo annos onnea, vakuutti hän yrittäneen juurikin samanlaista maalia kuin päätyi tekemäänkin.

– Sellaista yritinkin tehdä, laittaa sen vain maalille. Jäljellä oli 40 sekuntia, sitä ei koskaan tiedä [mitä tapahtuu]. Yritin vain laittaa kiekon maalille ja kun niin tekee, saa hyviä ja huonoja pomppuja. Tänään saimme sen hyvän, suomalainen taustoitti Kansainvälisen kiekkoliiton haastattelussa.

Tolvanen ammensi Kanda-mittelössä sisua viime vuosien nuorten kisojen pettymyksistään.

Divisioonakarsinnat Latviaa vastaan ja viime vuoden Yhdysvaltain kisojen kuudes sija olivat vielä tuoreessa muistissa.

– Muistan viime vuoden tappion voittolaukauskisassa. Tästä tuloksesta on oltava tyytyväinen. Emme antaneet heille paljoakaan. Taistelimme koko ottelun ajan, 19-vuotias huippulaituri hehkutti.

Vihtiläislähtöinen hyökkääjä valmistautuu Sveitsin kohtaamiseen pudotuspeleissä suurella tarmokkaalla asenteella.

– En ole itse vielä voittanut isoja otteluita tässä turnauksessa, joten tämä on hyvä tilaisuus minulle ja pojille näyttää suomalaisen kiekon palanneen, Tolvanen intoili.

Lähde: Kansainvälinen jääkiekkoliitto