Nuoret Leijonat ottivat välierässä Sveitsistä vakuuttavan voiton. Suomi kylvetti vastustajaa runsaslukuisesti maalein 6-1. Voitto oli historiallinen, sillä koskaan aiemmin Nuoret Leijonat eivät ole olleet kolmatta sijaa korkeammalla Pohjois-Amerikan turnauksessa.

Suomi lähti otteluun nöyrästi ja tehokkaasti, vaikka vastus olikin paperilla selvästi heikompi. Ylimielisyydestä ei ollut merkkiäkään, kun Nuoret Leijonat paukuttivat neljä maalia ensimmäisten kymmenen minuutin aikana. Osumista vastasivat Jesse Ylönen, Henri Jokiharju sekä Aarne Talvitie, joka viimeisteli avauserässä kaksi maalia.

Sveitsin pelätty maalivahti Luca Hollenstein vaihdettiin neljän osuman jälkeen. Torjunnat jäivät tulikuumalle vahdille vähäisiksi, mutta tappiota ei voi hänen piikkiinsä laittaa.

Toisessa erässä maaliverkkoja heiluttivat Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari. Kolmannessa erässä kumpikin joukkue jäi maaleitta.

Huomionarvoista ottelussa oli Nuorten Leijonien ykkösketjun peli-ilme. Vitja pelasi ehdottomasti turnauksen parhaan pelinsä, ja erityisesti Kupari oli erinomaisella pelipäällä.