Nuorten Leijonien kapteeni Aarne Talvitie kertoi pohjoisamerikkalaiselle medialle, ettei MM-kullan voitto tunnu vieläkään aivan todelliselta.

New Jersey Devilsin NHL-varaus palasi maanantaina illalla Vancouverista Suomeen joukkueensa kanssa.

Ennen kotiin paluutaan leijonahyökkääjä ehti kerrata tunnelmiaan myös amerikkalaiselle lehdistölle. Talvitie myönsi maailmanmestaruuden tuntuvan yhä aivan käsittämättömältä saavutukselta.

– Ei sitä tajua vieläkään, mutta… tämä on uskomatonta. Alussa ensimmäiset ottelumme olivat meille todella vaikeita, varsinkin avauspeli Ruotsia vastaan. Se oli vaikea häviö meille, 19-vuotias sentteri hehkutti NHL.comille.

– Kanada-pelin jälkeen kaikki saivat kuitenkin itseluottamuksensa takaisin. Kaikki tiesivät olevamme hyvä joukkue, joka voisi pelata finaalissa. Tällä joukkueella oli paljon sydäntä, Talvitie kehui.

Vielä turnauksen alussa moni ei uskonut leijonanuorten mestaruuteen. Suomalaisten materiaali nähtiin hieman liian kapeaksi kirkkaimpaan palkintoon.

– Monet sanoivat, että meiltä puuttuu muutama taitava pelaaja emmekä yltäisi loppuun saakka. Todistimme sen vääräksi. Tämä on epätodellista. Nyt tuntuu niin hyvältä, Talvitie iloitsi.

LUE MYÖS: Huvittava tilanne lentokentällä: Suomalainen KHL-konkari käveli naureskellen läpi Nuorten Leijonien kunniakujan

Lähde: NHL.com