Nuorten Leijonien sankariksi MM-kisoissa noussut Kaapo Kakko on noussut kertaheitolla kiekkokansan sankariksi.

Voittomaali nuorten MM-finaalissa oli upea tapa päättää hienot kisat. Samalla kiekkofanien joukossa alkoi jo spekulaatio – voisiko Kakosta tulla kesällä historian ensimmäinen suomalainen, joka varataan NHL:ään ykkösvuorolla.

Kakko suhtautuu tilanteeseen tyynen rauhallisesti. Jopa yllättävän kypsästi 17-vuotiaaksi.

– Annoin (MM-kisoissa) ihan hyvät näytöt. Siihen on vielä aikaa ja paljon ehtii vielä tapahtua. Mutta katsellaan, Kakko summasi medialle Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Ykköspaikkaa on povattu USA:n Jack Hughesille tai Kakolle. Nuori TPS-lupaus odottaa kesää itsevarmasti. Hän ei pelkää sanoa toiveitaan ääneen.

NHL:n ykkösvaraus on mielessä – hyvällä tavalla.

– Se on iso unelma ja jopa tavoite. Se ei ole enää kaukana – nyt siellä oli se Jack Hughes vastassa ja… en tiedä. Mä en niitä päätöksiä tee, Kakko virnistää leveästi.

LUE MYÖS: Yllätysuutinen: NHL-hyökkääjä Eeli Tolvasen mukaan nimetään katu Suomeen

Sankarin viitta naurattaa

MM-kisat nostivat Kakon samalla koko kiekkokansan huulille. Nuorta hyökkääjää naurattaa ajatus kansallissankarin tittelistä.

– Paljon on puhetta kaikkialle. Ei ole ennen tällaista tapahtunut, aika uusi tilanne, Kakko naurahtaa.

Tuore MM-kulta on uran kohokohta tähän mennessä. Se antaa lisäbuusia myös loppukaudelle Liigassa. Kakko kertoo suoraan Nuorten Leijonien tempun iskeneen kunnolla tajuntaan.

– Aika kovaa se on kolahtanut. Tämä oli iso unelma, kun lähdettiin kisoihin. Lennolla ehti jo vähän sulattelemaan tapahtunutta, Kakko kiteyttää.

LUE MYÖS: Hurja pyöritys! Kaapo Kakko joutui kiekkorumban keskelle Kanadassa – kuittaa kiekkokansan huolen: ”Se hoituu vielä”

LUE MYÖS: Tuntuva poissaolo! Telottu kultaleijona joutuu sairauslomalle – menettää ison kasan pelejä

LUE MYÖS: Tunteet pinnassa! Tämä Leijonien voimapesän juhlakuva kiteyttää MM-kultahuuman : ”Tuli tuuleteltua enemmän kuin normaalisti”

LUE MYÖS: Hellyttävä palkinto! Leijonasankarit palasivat Suomeen – päävalmentajalle erityinen lahja

LUE MYÖS: Nuoret Leijonat saapuivat MM-kullat kaulassa Suomeen – kapteeni Aarne Talvie kommentoi polvensa tilannetta

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo