Mitä ihmettä? Florida Panthersin suomalaistaituri noussut kuin varkain kärkirooleihin seurassaan!

© Kuva: Getty Images

Kaikki suomalaiset NHL-seuraajat tiedostavat Aleksander Barkovin jättimäisen roolin Florida Panthersin suurimpana tähtenä.

Nyt pudotuspelijunasta jo tipahtaneen joukkueen kärkirooleihin on kuin varkain hiipinyt toinenkin suomalaispelaaja – vasta 21-vuotias Henrik Borgström. Denverin yliopiston kautta NHL:ään tuntemattomana 1. kierroksen varauksena vuonna 2016 varattu 191-senttinen keskushyökkääjä on ottanut viime aikoina ison roolin Panthersin hyökkäyksestä pelaten parhaillaan jopa 18 minuuttia illassa!

Viimeistään kakkossentteri Nick Bjugstadin kauden päättänyt loukkaantuminen avasi Floridan nuorille väylän vastuurooliin. Tähän taiturimainen Borgström myös on tarttunut napaten viime peleissä jopa paikan joukkueen kakkoskentän keskeltä.

Borgströmin kelpaa takoa isoja minuutteja, sillä miehen kentällisessä laidoilla viilettävät joukkueen maalipörssiä 21 osumallaan johtava Mike Hoffman sekä Denis Malgin.

Floridan kapteenina valtavaa kivirekeä perässään kantavan Barkovin kannalta joukkueen tämän kauden kyykkäys on enemmän kuin harmillista, toisaalta nyt jos koskaan Borgströmillä sekä joukkueen kolmannella suomalaisella, Juho Lammikolla on elämänsä sauma pelata itsensä vakiorooleihin NHL:n puolella.

Alkukauden 24 AHL-ottelussa tehot 5+17=22 takonut Borgström on iskenyt NHL:n puolella 13 pelaamassaan ottelussa tehot 4+1=5. Alempien kenttien työmyyränä tutuksi tullut Lammikko on pelannut tällä kaudella 39 NHL-ottelua tehoin 0+6.