Ukko-Pekka Luukkonen on palannut näyttävällä tavalla tositoimiin Sudbury Wolvesin riveissä.

Nuorten Leijonien kultavahti torjui heti paluuottelussaan OHL-kaukaloihin nollapelin. 19 torjuntaa ja vahvat otteet kaunistelivat Luukkosen upeaa kautta.

Kun lasketaan yhteen ennen kisoja pelatut ottelut, liitää Luukkonen tällä hetkellä komeassa yhdeksän ottelun voittoputkessa juniorisarjassa. Näissä peleissä hän on pysäyttänyt kiekot komealla 93,9 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on voittoputken aikana 1,77 per ottelu.

Lukemat ovat kovat. Luukkosen merkityksestä kertoo myös paljon Wolvesin romahdus nuorten MM-kisojen aikana. Kun Luukkonen edusti Suomea arvokisoissa, kääntyi OHL-seuran kurssi hetkellisesti täysin toiseen suuntaan. Joukkue voitti vain yhden kahdeksasta pelistään ilman suomalaisvahtia.

Käynnistynyt kausi on Luukkosen ensimmäinen juniorisarja OHL:ssä. Suomalainen kuuluu kaikissa tilastoissa sarjan kärkinimiin – samalla Wolves on onnistunut nousemaan hieman yllättäen jo oman divisioonansa toiseksi.

Luukkonen on Buffalo Sabresin varaus. Hän johti Suomen MM-kultaan nuorten arvokisoissa – otteet palkittiin myös valinnalla kisojen tähdistökenttään.