Colorado Avalanchen tähtisentteri Nathan MacKinnonin mielestä joukkueen on otettava kovat otteet käyttöön kolmen ottelun tappioputkensa katkaisemiseksi.

Joukkue on voittanut vain yhden viimeisestä 10 ottelustaan, minkä seurauksena aiemmin lähes varmalta näyttänyt pudotuspelipaikka NHL:n läntisessä konferenssissa alkaa olla kohta uhattuna.

Joukkuetta koko kauden kannatellut MacKinnonin, Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskogin muodostama ykköskenttä ei saa taustalta tarvittavaa tukea tehojen muodossa, ja nyt myös tähtikentällisen jäsenet ovat myöntyneet tosiasioiden edessä – joukkueen on kenties pakko hajottaa tehokas ykkösnyrkkinsä saadakseen levitettyä tehoja laajemmalle rintamalle.

– Kokeilimme niitä (ketjumuutoksia) aiemmin muutaman erän ajan, kunnes meidät palautettiin jälleen yhteen. Ehkä ketjun hajottaminen on jotain, mitä meidän tulisi tehdä tappioputkemme katkaisemiseksi, MacKinnon totesi TSN:lle.

Myös viime kokeilun aikana kakkoskenttään siirretty kapteeni Landeskog olisi valmis tekemään mitä tahansa joukkueen kurssin kääntämiseksi.

– Nämä ovat valmennuksen päätöksiä. Pelasin jo jokin aika sitten hetken J. T. Compherin ja Alexander Kerfootin kanssa, mutta homma ei oikein toiminut ja meidät (alkuperäinen ykköskenttä) palautettiin jälleen yhteen. On hauska pelata näiden kavereiden (Rantanen ja MacKinnon) kanssa, mutta olen ehdottomasti valmis pelaamaan myös muiden rinnalla valmennuksen niin toivoessa, Landeskog kommentoi.

Viiden ottelun mittaisella Kanadan vieraskiertueella oleva Avalanche yrittää katkaista tappioputkensa ensi yönä Toronto Maple Leafsin vieraana.