Teemu Selänne sai upeasta kiekkourastaan palkinnon, kun kiekkolegenda palkittiin torstain Urheilugaalassa Suomen Urheilun lähettiläs -palkinnolla.

Ex-kiekkotähti oli paikan päällä noutamassa pokaalinsa. Samalla hänet nimettiin Suomen urheilun Hall of Fame -kunniagalleriaan.

Jääkiekon legenda otti show’n haltuun huumorillaan. Ennen palkintojenjakoa kuultiin heitto, joka aiheuttaa varmasti sosiaalisessa mediassa keskustelua – puolesta ja vastaan.

Selänne otti yleisönsä haltuun huomiota herättävällä tavalla. Kiekkoilija virnuili joutuneensa hakemaan palkinnon itse lavalta.

Tämä oli itsepalvelua. Olisin toivonut, että joku kaunis nainen olisi ojentanut tämän minulle. Mutta kyllä tämä käy näinkin, Selänne virnuili.

Kommentti herätti heti paljon keskustelua – moni katsoja tyrmäsi vitsin asiattomana ja mauttomana. Ja jopa sovinistisena. Kuten aina somekiistoissa, moni kiekkofani ehti jo lytätä heti perään jo syntyneen kritiikin. Varmaa on, että keskustelu käy aiheesta ainakin hetken kuumana.

Mutta menikö läppä yli? Vai raivostuiko sosiaalisen median käyttäjät turhaan? Osallistu keskusteluun Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

Somenostoja:

Olli Kousa

@o_kousa
Aiai Teme. Kaukalosta tuttu ohje "aina kannattaa laukoa", ei oikein puheen pitämisessä ollu se toimivin ohje. Nyt kyllä on käytösrangaistuksen paikka ja ihan isommalla kympillä mennään. #urheilugaala

Ari-Mikko Mäkelä 🇺🇦

@makelam89
Mielenkiinnolla odotan #muuten suuren yleisön reaktiota Teemun puheen aloitukseen. Vapaa lainaus: "Olisin toivonut, että palkinnon olisi ojentanut joku kaunis nainen, mutta nyt toimi itsepalveluna."

#Urheilugaala #arkipäivänseksismi jne.

Soila Ojanen

@SoilaO
Kun on sanaton sopimus, että kaunis nainen saa ojentaa palkinnon. Harmi, ettei sellaista tällä kertaa ollut tarjolla. #urheilugaala #selänne

Panu Mäenpää

@PanuMaenpaa
Classic Teemu: ”Toivoin että kaunis nainen olisi antanut palkinnon". Tämä on varmaan sitä, kun pojat on poikia. Ei näin. #urheilugaala #selänne

Tuomas Mäkipää 🛟🇫🇮

@PoikaJaIlves
Teemu, sulla on kaunis nainen kotona! #Urheilugaala

Taro Turtiainen (太郎)

@TaroTurtiainen
Teemu Selänne teki itsestään oppikirja esimerkin siitä, miten esineellistetään nainen. "...joku kaunis nainen..." #Urheilugaala #PerniönKuvernööri

Pekka Tuuri

@pekkatuuri
Hyvä Teemu! Noin sitä avataan puhe vuonna 2019. #urheilugaala #metoo

Antti J. Peltonen

@AnttiJPeltonen
No niin. Kohta jengi taas alkaa haukkumaan Teemua. Ja apua. Ihan syystä. Eihän tuo alkupuheenvuoro ihan putkeen mennyt. Voi Teukka sua. #teemu #ystävyys #urheilugaala

Antti Pärnänen

@AnttiParnanen
Selänteeltä nasevaan saumaan sovinistinen heitto.
#Urheilugaala