Patrik Laineen tulokassopimus päättyy heinäkuun 1. päivä ja spekulaatiot Winnipeg Jetsin suomalaistähden uudesta paperista on startattu jo hyvissä ajoin.

Villeimmissä arvioissa Laineen tulevan palkan on uskottu jopa ylittävän hurjan 10 miljoonan dollarin rajan.

Laine viimeaikainen vire on kuitenkin ollut hyytävää, eikä maaleja ole syntynyt tuttuun tahtiin. 20-vuotias suomalaispyssy on silti ampunut 46 pelissään kovat 25 maalia, joka tarkoittaa täydessä runkosarjassa 44 maalin tahtia.

Sportsnetin toimittaja Nick Kypreosilla ei siltikään ole kovinkaan hyvää sanottavaa Laineen merkityksestä Jetsille.

– Se mitä hän on tehnyt on uskomatonta. Mutta hän ei vain sovi Winnipegiin, ainoastaan ylivoimalle. Hän ei ole mikään Auston Matthews, Mitch Marner, Brayden Point, Mark Scheifele tai Blake Wheeler. Hän on vain kaveri, joka pelaa kakkos- tai kolmosketjussa sekä ylivoimalla. Hän ei ole kärkiketjujen kaveri, Kypreos laukoi Sportsnetin radiolähetyksessä.

Toimittajan mukaan Laineen on turha edes haaveilla yli 10 miljoonan dollarin palkkapussista.

– En usko, että Laineen pelaaja-agentti Mike Liut voi mennä sinne ja vaatia 10-11 miljoonaa dollaria kausipalkkaa. En vain näen asian menevän niin. Ehkä hän voisi ehdottaa 3-4 vuoden sopimusta, joka toisi ehkä 7-7,5 miljoonaa dollarin palkan. Tästä kaverista tulisi sitten sopimuksen päätyttyä vapaa pelaaja ja hän solmii seuraavan ison 11-12 miljoonan dollarin sopimuksensa jonkun New Yorkissa tai Kaliforniassa sijaitsevan seuran kanssa, Kypreos arvelee.