Nashville Predatorsin maalilla torjunut nuorten maailmanmestarivahti Juuse Saros antoi yöllä myrskyvaroituksen muiden suuntaan ryöväämällä Vegas Golden Knightsilta edustamalleen joukkueelleen pisteet numeroin 2-1. Kamppailun itseoikeutettu ykköstähti venyi kumilätkän eteen häkellyttävät 47 kertaa.

Tuo torjuntamäärä on suomalaisen uran korkein. Kyseinen tilasto sekä päästettyjen maalien määrä kertovat kaiken oleellisen nuorten maailmanmestarin iltapuhteesta. Saros saikin joukkuetoverilta täysin ansaitut kehut kamppailun tauottua.

– Hän oli uskomaton, Predsin kapteeni Roman Josi ylisti Nashvillen kotisivuilla.

Kippari tietää, ettei selvän kakkosvahdin asema ole aina helppo. ”Harvakseltaan” pelaaminen ei kuitenkaan vaikuttanut näkyvän kassarin tekemisessä millään tavalla.

– Joka kerta, kun hän astuu tolppien väliin, hän on uskomaton. Hän on hyvä maalivahti, ja hänen työmoraalinsa on suuri. Kakkosvahtina ei ole aina helppoa. Olemme todella onnekkaita, että meillä on kaksi (tällaista) maalivahtia.

Saros oli kaukalon ainoa suomalainen. Predatorsin Miikka Salomäki ja Vegasin pitkäaikaispotilas Erik Haula olivat sivussa.

LUE YÖN KIERROKSESTA MYÖS:

No huh! Montrealin Jesperi Kotkaniemi tehnyt tuhoa NHL:ssä niin, että vain yksi pelaaja pystynyt parempaan

Esimakua mitä rahalla saa: Teuvo Teräväiseltä huippuesitys voitto-ottelussa!

Mikko Rantanen pomppasi pistepörssissä upeasti, Mikael Granlund vastasi komealla tehoillalla