Jukka Jalonen paljastaa: Liigan nuorta pistehaita harkittiin jo nyt Leijoniin – ”Pelaa varmasti vielä NHL:ssä”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo Nuorissa Leijonissa olevan useampi nimi, jota on kaavailtu mukaan myös A-maajoukkueeseen.

Tuoreeseen ryhmään ehdittiin nimetä puolustaja Oskari Laaksonen sekä keskushyökkääjä Rasmus Kupari. Torstaina Kärpät tiedotti kuitenkin, että Kuparin matka jää väliin tuoreen vamman takia (lue uutinen).

Hän ei ole ainoa sivuun jäänyt huippulupaus. Jalonen paljasti aiemmin, että Kaapo Kakko olisi ollut mukana ilman vammaa (lue uutinen).

Kolmikon ohella tarjolla oli myös neljäs nimi. Nuorten Leijonien sisäisen pistepörssin voittanut Aleksi Heponiemi kuuluu pelaajakaartiin, joka oli jo nyt lähellä maajoukkuekutsua.

– Kyllä me häntäkin tähän mietittiin. Tällä kertaa ei päädytty häntä ottamaan tähän, mutta on pelaaja, joka tulee varmasti pelaamaan NHL:ssä. Ja toivottavasti A-maajoukkueessakin, Jalonen ynnäsi maanantain mediatilaisuudessa Helsingissä.

Heponiemi nousi varsinkin ratkaisupeleissä Nuorten Leijonien sankariksi. Sen ohella hän pelaa upeaa kautta Suomessa – hän on iskenyt Kärpissä nyt 35 peliin jo tehot 9+21=30.

Jalosen mukaan nuorukaisesta ei puhuta syyttä tulevana NHL-nimenä. Heponiemi on Florida Panthersin toisen kierroksen varaus kesältä 2017.

– Kaikki tietävät hänen kykynsä pelata. Jos miettii, mitä hän Kärpissä on tällä kaudella esittänyt, voidaan puhua tulevaisuuden nimestä. Siitä ei ole kahta sanaa.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Jukka Jalonen paljastaa: Liigan nuorta pistehaita harkittiin jo nyt Leijoniin – ”Pelaa varmasti vielä NHL:ssä”

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!