NHL-apuja MM-kisoihin? Leijonavalmennus matkustaa tapaamaan huippupelaajia: ”Saamme tärkeää informaatiota”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sekä GM Jere Lehtinen vierailevat alkukeväästä kahdesti Pohjois-Amerikassa.

Kevään ohjelma on yllättävän tiukka. Leijonat pelaa helmikuun alussa Ruotsin EHT-turnauksessa. Valmennus lähtee tästä jo pian rapakon taakse.

– Helmikuun puolivälissä yksi ja toinen reissu maaliskuussa. Tavoitteena on tavata meidän NHL-pelaajia ja nähdä heitä tositoimissa, Jalonen avaa suunnitelmia.

Pelaajien kanssa on tavoitteena keskustella jo keväästä. MM-kisat pelataan toukokuussa Slovakiassa.

– Tavoitteena on ennen kaikkea päästä keskustelemaan, missä mennään tällä hetkellä. Ja mitä ajatuksia heillä on myös meidän suhteen. Tietysti heillä on kausi kesken ja kovat tavoitteet siellä. Mutta saamme tärkeää informaatiota heidän tilanteestaan, jos käy niin, että pelit loppuvat ennen kisoja. Onko kiinnostusta lähteä Leijoniin.

Malttia keskusteluun

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä vahvemmin alkaa spekulaatio mahdollisista NHL-avuista Leijonille. Tänäkin keväänä usea suomalainen NHL-huippunimi jää rannalle sarjan pudotuspeleistä – silloin paine hypätä heti Leijoniin on välillä suuri.

Jalonen muistuttaa, ettei tilanne ole niin yksinkertainen. Sarjassa pelaa monta kärkinimeä, joiden sopimukset loppuvat tähän kauteen. Muun muassa Sebastian Ahoa, Mikko Rantasta ja Patrik Lainetta odottavat vielä neuvottelut uudesta diilistä.

– Tiedetään myös se, että siellä on paljon huippupelaajia, joilla on sopimus katkolla. Jos pelaajan neuvottelut ovat kesken ja uusi diili tehdään vasta kesällä, näitä pelaajia harvemmin saadaan kisoihin. Puhutaan kuitenkin tähtipelaajista, joilla on isot sopimukset pelissä, joten tämä on ymmärrettävää – ja sen myös me huomioimme, Jalonen kiteyttää.

MM-kisat alkavat 10. toukokuuta. Suomi aloittaa pelinsä Slovakian Kosicessa.

Leijonien tuore joukkue, otteluohjelma ja tuoreet uutiset – lue lisää Sweden Hockey Gamesin ERIKOISSIVUILTAMME!

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!