Hurja pistetahti! Liiga-sensaatio löytänyt maagisen vireen, hyppää seuraavaksi Leijoniin – ”Tuo erikoisosamista meille”

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonissa nähdään ensi viikolla kiinnostava debytantti, kun nuori Oliwer Kaski pelaa uransa ensimmäiset maaottelut.

23-vuotias Pelicans-pakki hyppää mukaan Ruotsin EHT-turnaukseen allaan upea alkukausi. Puolustaja johtaa koko pakkien pistepörssiä iskettyään 47 peliin tehot 15+24=39.

Tahti on hurja: kuvaavaa on, että 2000-luvun ennätyspisteet ovat jo vaarassa. Jos Kaski jatkaa lentoaan, hän rikkoo Cory Murphyn nimissä olevan pakkien tämän vuosituhannen ennätyksen. HIFK:n ex-pakki iski kaudella 2006-07 yhteensä 50 pistettä.

Upeat otteet on huomattu myös Leijonissa. Joukkueen GM Jere Lehtinen odottaa innolla debytantin hyppyä leijonapaitaan.

– Uusi seura alla, joten alkusyksystä hän haki varmasti vielä itseään Lahdessa. Hän pelasi jo loppuvuodesta huikeasti ja on ollut siitä lähtien Liigan parhaita pakkeja. Hän tuo selkeää erikoisosaamista meille. Kiva nähdä, että miten hänellä menevät pelit täällä, Lehtinen kommentoi Leijonat.comille.

Samoilla linjoilla on myös päävalmentaja Jukka Jalonen. Kokenut valmentaja uskoo, että Leijonat pystyy hyödyntämään Kasken huippuvirettä sekä viisikoin pelatessa että ylivoimalla.

– Kaski on ollut todella tehokas varsinkin viime aikoina. Hänellä on ollut läpi kauden todella iso rooli Pelicansissa – verkko on heilunut tiiviiseen tahtiin. Hän on erittäin hyvä kiekollinen puolustaja, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Hän on ehdottomasti ansainnut näytönpaikan, Jalonen ynnää.

LUE MYÖS: TÄSSÄ TUORE LEIJONARYHMÄ – KATSO LISTA

Erilainen polku huipulle

Kasken läpimurto huipulle on tapahtunut erilaista polkua pitkin. Porissa oppinsa saanut nuorukainen ehti luutia useamman kauden yliopistosarjassa Pohjois-Amerikassa.

Sieltä tie vei HIFK:hon, jossa läpimurto jäi kuitenkin tekemättä. Pelicans kiinnostui nuorukaisesta viime kauden jälkeen ja nappasi potentiaalisen pakin riveihinsä.

Se on kannattanut. Iso vastuu on ruokkinut Kasken elämänsä lentoon. Eikä vire näytä hyytyvän – Kaski on iskenyt vuoden 2019 puolella 11 peliin jo tehot 9+9.

– Hän on yksi esimerkki taas siitä, ettei kaikkien tarvitse nousta huipulle maajoukkuepolkua pitkin. Tänne voi nousta myös myöhemmällä iällä. Hän on tehnyt hommia ja löytänyt sen oman juttunsa. Hienoa nähdä, että se palkitaan, Lehtinen kiteyttää.

LUE MYÖS: Leijonien joukkue, otteluohjelma ja tuoreet uutiset Sweden Hockey Gamesista löydät erikoissivuiltamme!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!