Colorado Avalanche ja sen ykköshyökkääjiin kuuluva Mikko Rantanen ovat vaeltaneet viime aikoina kaukana siitä tasosta, mihin kyseinen kaksikko ylsi alkukaudesta.

Joukkue räpeltää jo viiden ottelun pituiseksi venyneessä tappioputkessa ja esimerkiksi 15 edellisestä kamppailusta voittoja on irronnut surkeasti vain kolme. Mahdollisesti kaikkein huolestuttavinta on se, että ylitöiksi venyneestä kauden kymmenestä pelistä Colorado on voittanut vain yhden.

Eli suomeksi sanottuna näissä jaossa olleesta 20 pisteestä se on ottanut vain 11.

Lähimenneisyys on ollut tuskaa verrattuna syksyyn.

– En tiedä mikä on vikana jatkoajoilla, Rantanen pähkäili joukkueen nettisivujen videohaastattelussa.

NHL:n pistepörssin kärkipäässä heikosta jaksosta huolimatta keikkuvan nuorten maailmanmestarin kommenteista voisi päätellä, että varsinaisen peliajan jälkeen koetut tappiot ovat tulleet halvalla.

Hän viittasi siihen, että joukkue päästää liian usein vastustajia vastaiskuihin, kunnes omissa pölisee.

– Vain voitot merkkaavat. Koko viime vuosi oli hyvä. Joulukuun jälkeen on ollut vaikeaa.

Colorado on pudonnut katastrofaalimaisesti jo pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle. Läntisessä konferenssissa ei todellakaan ole varaa pitkiin tappioputkiin. Esimerkiksi kymmenennen sijan Avalanchella pinnoja on kasassa 53 ja piristyneellä jumbojoukkue Los Angeles Kingsillä 50.

NHL:n pistepörssissä neljäntenä lukemin 24+51=75 keikkuva Nousiaisten lahja maailmalle painotti haastattelussa, että sanat on nyt sanottu – seuraavaksi pitää alkaa tapahtumaan.

Rantanen ja kumppanit kohtaavat lauantai-iltana kello 20 alkavassa koitoksessa suhteellisen kovaan vireeseen äityneen NY Islandersin.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pelottavassa vireessä – nousseet yllättävän tilaston kärkipäähän

Miro Heiskasen maalitahti ihastuttaa – vain kaksi puolustajaa pystynyt historian saatossa parempaan

Hirmuniitti ja unelmasyöttö voittomaaliin! Leijonien voimapesä ihastuttaa NHL:ssä