Helmikuu on hullua aikaa NHL:ssä – ainakin siirtohuhujen ja spekulaation osalta.

Siirtorajan lähestyessä eri seurat yrittävät vahvistaa joukkuettaan tai myydä mahdollisesti huippunimiä muualle mainiota korvausta vastaan. Sen myötä huhut vellovat tasaisen suurina jo hyvissä ajoin ennen rajan umpeutumista.

Pitkän linjan NHL-toimittaja Jouni Nieminen nostaa esille muutaman suomalaisnimen, josta voisi tulla kauppatavaraa NHL:ssä. Konkari uskoo, ettei välttämättä yksikään suomalaistähti vaihda seuraa siirtorajan kynnyksellä.

– Mutta jotkut pienemmät suomalaisnimet voivat hyvinkin pukea uuden paidan päälle uudessa pukukopissa uusien kavereitten vieressä, koska he ovat tulleet mukana isompien pelaajakauppojen kylkiäisinä, Nieminen povaa NHL-blogissaan.

Sen takia esille nouseekin potentiaalisia yllättäjiä. Esimerkiksi Dallasin, Winnipegin ja Nashvillen suunnasta voisi hyvin kuulua jotain.

Kristian Vesalainen ei ole NHL:ssä, mutta hänen oikeutensa voivat olla valttia seuralle, joka hakee prospektipelaajaa. Samoin myös Winnipeg Jetsin omaisuutta oleva Sami Niku. Eeli Tolvanen Nashvillen organisaatiosta. Me uskomme vakaasti, että vanha kettu (Nashvillen GM) David Poile tulee vielä tekemään ainakin yhden merkittävän kaupan.

– Dallas Starsin Jim Nill ei ole vielä tehnyt viimeistä siirtoaan. Roope Hintz ja Julius Honka voivat olla jonkin organisaation toivelistalla.

Nieminen nostaa esille myös molempien Granlundien nimet. Mikäli Mikael Granlund kaupataan Minnesotasta tai Markus Granlund Vancouverista, voidaan puhua jo yllätyksestä.

– Molemmat Granlundin veljekset voivat pelata paljon paremmin kuin tällä kaudella on nähty, toimittaja pohtii.

Sen sijaan Jesse Puljujärvestä on puhuttu paljon. Nieminen seuraa Edmonton Oilersia läheltä – hän ei kuitenkaan usko, että nuorukaista diilataan välttämättä minnekään.

– Täällä Edmontonissa ei uskota Oilersin väliaikaisen GM:n Keith Gretzkyn tekevän mitään mullistavaa, ennenkuin oikea manageri löydetään. Mutta mitä jos eteen tulee tarjous, josta ei voi kieltäytyä?

Lue koko siirtospekulaatio Niemisen NHL-blogista tästä.