Winnipeg Jetsin Patrik Laine käy tunnetusti parhaillaan läpi lyhyen uransa vaikeimpia aikoja.

12 ottelun maalittomassa putkessa tarpova suomalainen ei tunnu löytävän tietään maalintekopaikoille, minkä vuoksi Jetsin uskotaankin yrittävän kaikkensa vuokrapelaajan löytämiseksi miehen rinnalle loppukauden ajaksi.

Winnipeg Sunin kiekkotoimittaja Ken Wiebe nostaa kolumnissaan esille mahdollisen ketjumuutosskenaarion nykyjoukkueen sisältä, jonka tämä uskoisi nostavan myös Laineen peliä seuraavalle tasolle.

Laineen ketjussa toisella laidalla viime aikoina hyökännyt nuori Jack Roslovic ei toimittajan mielestä tue ollenkaan suomalaisen ominaisuuksia, joten Wiebe vaihtaisi ketjun toiselle laidalle työteliään Mathieu Perreaultin.

– Perreaultilla on menestyksekästä historiaa Laineen kanssa pelaamisesta. Vaikka he pelasivat yhdessä useita vaihtoja kolmannessa erässä Ottawaa vastaan lauantaina, otos ei ole ollut tarpeeksi iso, jotta voitaisiin sanoa ettei se toimisi, Wiebe toteaa.

Miehen mukaan Perreaultin tuominen ketjuun auttaisi ennenkaikkea kentällisen karvaamisessa sekä kiekon ylöstuomisessa.

– Mauricen pitäisi yhdistää seuraavana peliliikkeenään kaksikko ainakin joksikin aikaa, Wiebe näkeee.

Wiebe kertoo lisäksi Laineen tekevän tällä hetkellä paljon ekstraa laukauksensa kanssa.

– Hän harjoitteli vetojen saamista ruuhkan läpi maalille asti. Kukaan ei ole ankarampi miestä kohtaan kuin tämä itse. Väitteet siitä, että häntä ei kiinnosta tai että mies ei yritä tarpeeksi, ovat täyttä hevonp*skaa, toimittaja täräyttää.

Joulukuusta alkaen tehottomasti pelannut Laine on iskenyt tämän kauden 57 ottelussa tehot 25+11=36.