HPK:n nuori Jere Innala pelaa elämänsä kautta Liigassa.

20-vuotias kiekkotaituri iski jo kauden 20:nnen maalinsa, kun HPK kaatoi Jukurit keskiviikkona maalein 4-3. Nuorukaisen maali kolmannessa erässä tuli maukkaaseen saumaan – Innalan maali jäi samalla pelin voittomaaliksi.

Samalla hyökkääjä kaunisteli koko kauden tilastojaan. HPK:n paras maalitykki on iskenyt koko kauden aikana pisteet 20+19=39. Pelkästään helmikuun seitsemässä pelissä tilille on kertynyt lukemat 6+5=11.

Innala on kiinnostava nimi myös Leijonien perspektiivistä. Nuorukaista ei olla vielä varattu NHL:ään. 174-senttinen hyökkääjä on viimeistään tällä kaudella noussut Liigan huippunimien joukkoon – se on varmasti huomattu myös maajoukkueen johdossa.

Pienikokoinen hyökkääjä edusti Nuoria Leijonia vuoden 2018 MM-kisoissa. Sen jälkeen alle ei tullut vielä maaotteluita. 20 maalia 20-vuotiaana on melko harvinaista Liigassa. Kuten kiekkotoimittaja ja tilastoguru Miika Arponen sosiaalisessa mediassa kirjoittaa, on samaan maalimäärään pystyneet alle 21-vuotiaina vain muutama suomalaispelaaja 2000-luvulla.

Aiemmin Liigassa 20 maalia alle 21-vuotiaana ovat onnistuneet tällä vuosituhannella tekemään vain Kristian Vesalainen, Aleksander Barkov, Mikael Granlund, Sebastian Aho ja Aleksi Saarela. Innala nousee tuoreilla tehoillaan mukaan NHL-lupausten nimekkäälle listalle.

LUE MYÖS: Hurjat tehot! Jussi Jokinen ällistyttää Liigassa – mässäili taas pisteillä

Miika Arponen

@MiikaArponen
20-year-old undrafted #HPK forward Jere Innala scored his 20th goal of the season today. He joins Kristian Vesalainen, Aleksander Barkov, Mikael Granlund, Sebastian Aho and Aleksi Saarela as the only U21 players in #Liiga since 99-00 to break the 20-goal mark.