HIFK saa perjantain Jukurit-otteluun tällä kaudella runsaasti loukkaantumisista ja sairasteluista kärsineen Iikka Kangasniemen.

Pienikokoinen taituri on helsinkiläisjoukkueen tämän kauden paras maalintekijä, vaikka on pelannut ainoastaan 31 ottelua. Miehen pistesaldo on toistaiseksi 20+14=34.

Reilu viikko sitten kiekosta osumaa ottaneen hyökkääjän kasvot on saatu parsittua tapahtuneesta kuntoon, mutta joukkueen nettisivujen mukaan 24-vuotiaan Kangasniemen tunnistaa illan ottelussa peittävämmästä pleksistä.

Kysyttäessä miltä maailma akvaarion läpi näyttää, on vastaus valmiina.

– Samalta se näyttää. Ei se pleksi häiritse. Täytyy hetken aikaa pelata tällaisella, mutta ei mahda mitään, Kangasniemi totesi HIFK:n nettisivujen mukaan aamujäiden päätteeksi.

Pudotuspelien lähestyessä helsinkiläisten sairastupa vaikuttaisi mukavasti tyhjenevän, sillä riveihin palaa myös edellisesn ottelun huilannut Erik Thorell. Lisäksi kaksi kuukautta poissa ollut Kyle Quincey oli jo mukana joukkueen otteluun valmistavalla aamujäällä, muttei pelaa vielä Jukureita vastaan.

Loukkaantuneina ovat enää puolustajat Markus Kankaanperä, Joe Finley, sekä hyökkääjistä Niklas Nordgren ja kautensa jo paketoinut Thomas Nykopp.