Nashville Predatorsin suomalaislupaus Eeli Tolvanen on noussut hieman yllättäen NHL-siirtorajan kiinnostavimpien suomalaisnimien joukkoon.

Predators on eri medialähteiden mukaan valmis kauppaamaan suomalaisen – jos se saa kaupassa vahvistettua tämän kauden joukkuettaan tarpeeksi. Tolvanen on kiinnostava pelaaja, vaikka kausi on sujunut pitkälti farmissa, on hänen nimensä huomattu myös muissa NHL-organisaatiossa.

Tolvanen on iskenyt tällä kaudella AHL-seura Milwaukee Admiralsissa yhdeksän maalia. Se on yllättävän vähän, kun miettii suomalaisen potentiaalia. Farmiseuran kiekkoopomo Scott Nichol on seurannut silti suomalaisen kehitystä mielissään.

Tehojen takaa löytyy paljon hyvää – maalitykkinä tunnettu nuorukainen on kehittynyt erityisesti kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan.

– Kun katsoo hänen historiaansa ja elekieltään, hän on maalintekijä. Tänä vuonna hän ei ole ollut vaikeuksissa kaukalossa, mutta maaliteko on ollut vaikeaa, Admirals-GM Nichol summaa seuran sivuilla.

Positiivista on Tolvasen piristynyt tahti. Nuorukainen on iskenyt edellisessä yhdeksässä pelissä neljä maalia. Se on farmiseuran johdolle osoitus paremmasta.

– Viime aikoina hän on laukonut enemmän – hänen itseluottamuksensa on selkeästi kasvanut. Hän ei etsi turhaan syöttöpaikkoja. Se on asia, jota haluamme häneltä nähdäkin.

”Mahdollisimman nopeasti NHL:ään”

Tolvanen itse näkee tilanteensa selkeänä. AHL auttaa tällä hetkellä nuorukaista parhaalla mahdollisella tavalla kohti NHL:ää. Se on ainoa päämäärä tällä hetkellä.

– Tavoitteen on olla mahdollisimman nopeasti valmis NHL:ään, Tolvanen itse kiteyttää.

Farmissa on tarjolla isoa roolia ja vastuuta. Sen myötä nuorukainen on luottavainen jatkostaan.

– Haluan olla joka päivä parempi ja nopeampi täällä. Ja tehdä hommani niin hyvin, että olen aikanaan mahdollisimman valmis NHL:ään, Tolvanen kiteyttää.