Huippuvahvistus Suomeen? Leijonatykki Teemu Pulkkinen kommentoi sopimustilannettaan: ”Katsotaan rauhassa”

© Kuva: Getty Images
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

HELSINKI. Hyökkääjä Teemu Pulkkisen kausi Dinamo Minskin kanssa päättyi lopulta ristiriitaisissa tunnelmissa.

Suomalaistykki oli heti ensimmäisellä KHL-kaudellaan joukkueensa paras maalitykki ja pistemies. Tehot 15+14=29 ovat mainiot joukkueessa, joka konttasi pitkin kautta ruplajäillä.

Päällimmäisin tunne on silti pettymys. Leijonat.com tapasi Helsingissä kautensa päättäneen Pulkkisen, joka kertoi suoraan vuoden olleen henkisesti vaikea.

– Tämä on ollut vaikea kausi sekä joukkueena että itselläni. En ole tyytyväinen siihen, miten pelit ovat menneet. Mutta tällaista on urheilu, Pulkkinen pohdiskelee.

Maalitykki ei laita silti päätään pensaaseen. Vuosi antoi paljon viiden Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen – Pulkkisen olemuksesta näkee, että vaikeuksista huolimatta uusi sarja ja uuden oppiminen on tehnyt monella tapaa hyvää.

– Tämä on vaatinut paljon muutosta, että on sopeutunut tänne. Ihmiset puhuvat usein, että isossa kaukalossa on helpompi pelata, kun on enemmän tilaa ja aikaa. Mutta ei se välttämättä mene niin – tila ja aika ei ole aina pelkästään hyvä juttu. Täällä on aikaa miettiä enemmän ja kaukalossa pitää toimia hieman eri tavalla. Mutta uskon, että olen vuoden mittaan oppinut jo uutta. Tämä on ollut siinä mielessä hieno kokemus.

Missä ura jatkuu?

Pulkkisen kohdalla on kiinnostavaa myös tulevaisuus. KHL-seuransa parhaan pistemiehen nykyinen sopimus loppuu tähän kauteen.

Hyökkääjä kertoo, ettei vielä ole tulevaisuuden päätösten aika.

– Me olemme ensimmäisiä joukkueita, joilla loppui kausi. Katsotaan rauhassa. Vielä ei olla mitään isoja päätöksiä tehty. Ne tehdään vasta myöhemmin, Pulkkinen virnistää.

Suomalainen haluaa jatkaa tutussa sarjassa. Tästä voisi päätellä, ettei esimerkiksi paluu Jokereihin olisi aivan tuulesta temmattu.

– Mun tavoitteena on pelata ensi kaudella KHL:ssä. Katsotaan missä päin – vielä ei suljeta mitään pois. Tämä on minulle uusi sarja ja moni asia on vielä uutta. Katsotaan rauhassa, Pulkkinen kiteyttää.

LUE MYÖS: Ei Leijonille! Teemu Pulkkinen paljastaa: ”Olen pelannut viimeiset 20 peliä vamman kanssa”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!